Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2020-08-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Vncb
ISBN
9789147134076
Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och antibiotikaresistens (häftad)

Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och antibiotikaresistens

Häftad Svenska, 2020-08-04
336
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vårdhygien är samlingsnamnet för alla de rutiner och åtgärder som görs för att minska antalet vårdrelaterade infektioner. Enligt forskning borde 30 procent eller fler av de vårdrelaterade infektionerna kunna förebyggas. Vårdhygien hamnar i fokus när spridningen av antibiotikaresistenta bakterier ökar och nya typer av samhällsfarliga epidemiska infektionssjukdomar uppstår.

Läs mer
I boken beskrivs de mikroorganismer som orsakar vårdrelaterade infektioner, principer för antibiotikabehandling, antibiotikaresistenta bakterier, infektionsrisker vid olika typer av behandlingar och ingrepp, förebyggande åtgärder, hur smittspridning går till inom sjukvården, åtgärder för att förhindra smitta, rutiner som ska fungera - som till exempel städning, tvätthantering och desinfektion. Vidare görs en genomgång av hur smittskydd och vårdhygien är organiserat i Sverige, av lagar och förordningar, föreskrifter och allmänna råd och slutligen vart en patient som har synpunkter eller klagomål kan vända sig.
Boken riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården. Den kan med fördel även läsas av beslutsfattare inom hälso- och sjukvården, journalister och allmänhet för att ge ökad kunskap på området.

Om författarna
Göran Hedin är legitimerad läkare, specialist i klinisk mikrobiologi, medicine doktor och även magister i smittskydd och vårdhygien. Han har forskat om laboratoriemetoder för att upptäcka antibiotikaresistens hos bakterier och smittspridningsvägar inom sjukvården. Sin nuvarande yrkesroll har han inom klinisk mikrobiologi men han har även arbetat som hygienläkare, bland annat på Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm. Inom CEN, den europeiska standardiseringsorganisationen, representerar han Sverige som specialist på desinfektionsmedel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och antibiotikaresistens
  2. +
  3. Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi,... av Elsy Ericsson, Thomas Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 993 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »