Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utbildningsvetenskapliga perspektiv på samverkan
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2022-02-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Ea
ISBN
9789147144358
Utbildningsvetenskapliga perspektiv på samverkan (häftad)

Utbildningsvetenskapliga perspektiv på samverkan

Häftad, Svenska, 2022-02-09
305
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Samverkan som begrepp och fenomen har blivit ett allt viktigare inslag för utbildningsvetenskaplig forskning, för lärarutbildning och för den pedagogiska praktiken. I Utbildningsvetenskapliga perspektiv på samverkan förs olika teoretiska, metodologiska och ämnesdidaktiska aspekter av samverkan inom utbildningsvetenskap fram. Antologin knyter samman dessa aspekter och bjuder in till reflektion och problematisering.

Bokens målgrupp är studenter och lärare inom lärarutbildningar, men den är också relevant för lärarfortbildning, för yrkesverksamma inom skola och utbildningsförvaltningar samt för forskare och andra med intresse för samverkan inom utbildningssektorn. Den utgör ett pedagogiskt verktyg i diskussioner om samverkan genom att både inspirera och utmana.

Antologin har sammanställts av tre samverkanslektorer vid Akademin för utbildning, kultur och kommunikation på Mälardalens universitet inom ramen för projektet ULF (Utveckling, Lärande, Forskning).

Om författarna
Annaliina Gynne är lektor i didaktik. Hennes forskningsintressen innefattar bland annat flerspråkighet inom utbildning samt lärares ledarskap, främst genom studier av klassrumsinteraktion. Som samverkanslektor undersöker hon förutsättningar för samproducerad forskning och utveckling i FoU-projekt.

Max Jakobsson är lektor i pedagogik och disputerad i ämnet kulturgeografi. Han har tidigare lett forskningscirklar kring verksamhetsutveckling och på olika sätt arbetat med samverkan för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap.

Johannes Rytzler är universitetslektor i pedagogik och disputerad i didaktik. Hans forskning fokuserar de pedagogiska och didaktiska dimensionerna av skolan och dess praktik samt hur dessa påverkar förutsättningarna för samverkan mellan akademi och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utbildningsvetenskapliga perspektiv på samverkan
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Bergslagen : en industriregion i upplösning?

  Mats Lundmark, Mona Hedfeldt, Max Jakobsson

  Bergslagen - en industriregion i upplösning?" är en av tre rapporter från det av Riksantikvarieämbetet finansierade forskningsprojektet Brytpunkt Bergslagen. Alla tre rapporterna fokuserar på Bergslagens industriella kulturarv, men på olika s...

 • Towards a Pedagogy of Higher Education

  Gunnlaugur Magnusson, Johannes Rytzler

  Towards a Pedagogy of Higher Education illustrates how international policy shifts, primarily the Bologna-process, have affected debates around both the purpose and organization of higher education at different levels. This book formulates a theor...