Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Teknik i skolan
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-12-02
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
276 g
SAB
Ea
ISBN
9789147146338
Teknik i skolan (häftad)

Teknik i skolan

Häftad Svenska, 2022-12-02
333
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Teknik i skolan har utvecklats för tekniklärare, lärarstudenter och lärarutbildare i syfte att förmedla ämneskunskaper i teknik, kunskaper som kan sättas i relation till de förväntningar som skolans styrdokument uttrycker i termer av ämnesinnehåll och progression. Författarna bjuder in till en kunskapande resa som syftar till att dels ge ämneskunskaper, dels ge läsaren insikt i vad som kan undervisas om i ämnet teknik för grundskolan. Boken passar därför som en bas för teknikundervisningen i grundskolan.

__Boken tar utgångspunkt i två av didaktikens nyckelfrågor: __
  • Vad skall vi undervisa om?
  • Varför väljer vi just det innehållet?


Varje kapitel belyser ett specifikt innehåll kopplat till teknikämnets kursplan och behandlar detta i relation till de ämneskunskaper lärare behöver för att kunna undervisa i teknik. Kapitlen inleds med en kunskapsdel för att sedan belysa hur man kan arbeta med teknikämnets både teoretiska och praktiska kunskapsinnehåll utifrån en progression.

Om författarna
Ann-Marie von Otter är universitetsadjunkt i ämnesdidaktik och arbetar inom lärarutbildningen. Hennes forskningsintressen är teknikdidaktik, Learning Study, teknisk dokumentation, digitaliseringen och hållbar utveckling.

Anne-Marie Cederqvist är universitetsadjunkt i ämnesdidaktik och arbetar inom lärarutbildningen. Hennes forskningsintresse riktar sig mot teknikdidaktik, digitala verktyg och programmering samt digital kompetens och hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teknik i skolan
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna