Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Litteraturteori, 3 uppl
SAB
G:d
ISBN
9789151103181
Litteraturteori (häftad)

Litteraturteori

Häftad Svenska, 2019-10-15
341
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast idag 9 december för leverans innan julafton
Vilka litteraturvetenskapliga teorier har varit tongivande under de senaste hundra åren? Och hur kan de användas för att analysera en skönlitterär text?

I den här boken får läsaren en överskådlig och lättillgänglig genomgång av de stora litteraturteorierna, från det tidiga 1900-talets ryska formalism, via nykritik, strukturalism, dekonstruktion, läsarorienterade teorier, marxism, kulturkritik, feminism, queerteori, postkolonialism och ekokritik, ända fram till den senaste tidens världslitteraturforskning.

Läsaren får dessutom god inblick i hur de olika teorierna fungerar i praktiken när de i tur och ordning tillämpas i nio analyser av Majken Johanssons dikt "Novellette".

Här samsas teori och praktik. Boken är lika mycket en användbar introduktion till litteraturteori som den är en hjälp för den som behöver ett fungerande verktyg för att analysera en specifik text.

I tredje upplagan har texten genomgått en grundläggande uppdatering. Bland annat finns ett nyskrivet kapitel om teorier om världslitteratur, en inriktning som har fått en alltmer dominerande position inom den internationella litteraturveten skapen.

Paul Tenngart är docent i litteraturvetenskap vid Språk- och litteraturcentrum, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturteori
  2. +
  3. Romantik i välfärdsstaten : metamorfosförfattarna och den svenska samtiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Romantik i välfärdsstaten : metamorfosförfattar... av Paul Tenngart (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Litteraturteori