Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Dimensioner
217 x 148 x 17 mm
Vikt
420 g
SAB
Cmeb,Lz Mathur, Shanti Devi
ISBN
9789151403458
Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation (kartonnage)

Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2007-04-01
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation Kan levereras innan julafton
Ett av de mest väldokumenterade fallen av reinkarnation: Shanti Devi Mathur minns sitt förra liv. Då hette hon Lugdi Devi Chaubey. Hon har även minnesbilder från perioden i okroppsligt tillstånd mellan de båda inkarnationerna.

Lugdi Devi föddes den 18 januari 1902 i den indiska staden Mathura. Den 25 september 1925 födde hon en son. Efter några dagar dog hon i sviterna efter förlossningen. Drygt ett år senare, den 11 december 1925, återföddes hon i Delhi och fick namnet Shanti Devi.

Sture Lönnerstrand, journalist och författare, har vid flera tillfällen på ort och ställe i Indien undersökt detta märkliga människoöde. Förutom många samtal med Shanti Devi själv, har han talat med hennes familjemedlemmar och släktingar från två liv. Han har även intervjuat medlemmar i undersökningskommissionen, tillsatt på initiativ av Mahatma Gandhi, och andra personer med insikter i Shanti Devis liv.

Kapitelrubriker: - Du är inte min riktiga mamma - Vem är jag - Lugdi Devi var min hustru - Hur mår min son - Shanti Devi möter sin älskade - Du bedrog mig - Mahatma Gandhi griper in - Resan till Muttra (Mathura) - En flicka med två mödrar - Mitt första möte med Shanti Devi - Jag måste tillbaka till jorden - Jag återföddes för min längtans skull - Trettio år senare - Fallet Shanti Devi - Reinkarnation och karma - Reinkarnationsläran i historiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation
 2. +
 3. Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan den franska revolutionen och den ryska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan d... av Eva Ekselius (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Shanti Devi : en berättelse om reinkarnation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt!!!!
  J. B., 19 februari 2019

  ........................................................................................................................................
  Den bästa boken som jag har läst om reinkarnation.Lätt läst. Författaren beskriver fallet opartiskt; håller sig till att beskriva. Varmt rekommenderas.

 2. Observera: en sannberättelse!
  reneria, 4 november 2015

  En mycket intressant bok, definitivt inte det minsta flummig. Sannberättelsen tar upp ett svårbevisbart ämne, reinkarnationen. Undersökningskommissionen som tillsattes på initiativ av Mahatma Gandhi kom fram till att Shanti Devis uppgifter om sitt tidigare liv i den näraliggande byn var av den karaktären att ingen annan förklaring kunde ges än att detta var faktiska ihågkomster av ett tidigare liv. Boken rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sture Lönnerstrand