Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2008-10-16
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Hertzell, Daniel (foto)
Dimensioner
235 x 255 x 15 mm
Vikt
1000 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789151850528

Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2008-10-16

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.

I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.

Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."

Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
 • Rätter med kött och kyckling
 • Rätter med fisk
 • Rätter med grönsaker
 • Röror och oljor
 • Desserter och kakor
 • Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Fritt inträde? : Ungdomars och invandrades väg till det första arbetet

  Olof Åslund, Robert Erikson, Oskar Nordström Skans, Anna Sjögren

  Varför står så många människor utanför den svenska arbetsmarknaden? Det är en flitigt debatterad och högaktuell fråga. Två grupper som utpekas som särskilt problematiska i dessa sammanhang är ungdomar och nyanlända invandrare. 2006 års rapport frå...

 • Hellre rik och frisk : om familjebakgrund och barns hälsa

  Eva Mörk, Anna Sjögren, Helena Svaleryd

  Att förbättra barns hälsa och utjämna hälsoskillnader är en investering i barnens välbefinnande och deras framtid. Det är också ett viktigt led i att skapa ett samhälle där alla barn har samma möjligheter. Om barns hälsa till stor del bestäms av u...