Förlåt för den här gången (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2020-10-12
Upplaga
1
Förlag
Vildhallon
Medarbetare
Sobrino Rada, Gilma (form) / Kustfält, Jan (form) / Ginsby, Jimmy (form)
Dimensioner
216 x 154 x 13 mm
Vikt
295 g
ISBN
9789151912721
Förlåt för den här gången (inbunden)

Förlåt för den här gången

av Kg Malm
(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-12
129
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förlåt för den här gången Kan levereras innan julafton
Jag ringde upp framtiden och det var ett av brorsans barnbarns barnbarn som svarade, en pigg yngling, rapp i käften, rolig och full i fan. Han hade ont i ett knä, sa han. Dagen innan hade han försökt planka in till lövsprickningen och blivit upptäckt och nedbrottad av väktare.
- Vad menar du? frågade jag. Vem som helst får väl se lövsprickningen?
- Inte nu längre, sa han. Den är privatägd.

xxx

KG Malm är vissångare, berättare och komiker. Hans framträdanden brukar kännetecknas av humanism, värme och vildvuxna polisonger.

När KG var 19 år skulle han bli byggnadsarbetare. En dag kom chefen för byggfirman fram till honom och sa:

- Du skall inte bli murare, du ska stå på scen, sjunga dumma visor och ljuga ihop galna historier.

Idag har KG arbetat som vissångare, berättare, skådespelare och komiker i mer än tjugofem år. Hans gamle chef skulle ha varit stolt.

"Förlåt för den här gången" är en slags korsning av prosapoesi, noveller och skepparhistorier. KG Malm berättar 52 dråpliga, humoristiska och tänkvärda historier som fångar läsaren med sitt rika och underfundiga språk.

KG Malm tilldelades 2002 Sällskapet Västanvinds Taubestipendium, 2010 Byggnads Kulturstipendium, 2012 Göteborgs Stads Kulturstipendium, 2019 Lasse O' Månssons Naturastipendium och sammanlagt fyra år har han tilldelats Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Sagt om KG Malm:

"KG Malms monolog om hantverkarna som hamnar i en filosofisk diskussion för eller emot Freuds teori om oidipuskomplex är bländande intellektuell humor i Tage Danielssonklass" [Kai Martin, GT]

"KG Malm glänser i egna monologer." [Tore Ljungberg, Göteborgsposten]

"KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hittills hört." [Holger Wigertz, Katrineholmskuriren]

"I Millers pjäs En handelsresandes död gör KG Malm en så rörande stark Willy Loman-tolkning att den borde gå till hävderna." [Anders Thuresson, Nu-Nytid]
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förlåt för den här gången
 2. +
 3. De namn våra döda minns

De som köpt den här boken har ofta också köpt De namn våra döda minns av Sam Carlquist (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förlåt för den här gången. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överraskande berättelser
  Michael Thorén, 14 november 2023

  KG Malm berättar historier som är överraskande, hissnande och flera av dem ger infallsvinklar på vardag och intellektualism på ett dråpligt men också eftertänksamt sätt. Jag sitter och ler när jag läser, jag spärrar upp ögonen och tanken svindlar till. Och vissa av historierna har en del sanningshalt i grunden, men KGs berättande gör att man ändå accepterar den påfallande lögnen. Och ibland vet man inte vad som har sanningens korn i sig och vad som är fabler. Men det finns plats för ren underhållning blandat med eftertanke.

 2. Underfundig, humoristisk och träffsäker
  Eva Nykvist, 4 juni 2023

  Denna bok har skänkt mig så mycket glädje. Jag läser den om och om igen och varje gång blir jag lycklig inombords när jag ex läser om mannen som kunde prata med byråkrater och om hur vi behöver använda zoobies för att göra klassikerna och visskatten mer tillgänglig för ungdomar. Boken är som en kär vän som jag har liggandes på soffbordet och umgås med varje dag. Jag rekommenderar verkligen denna bok, skriven av KG Malm.

Visa alla 2 recensioner