Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2013-05-05
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 189 x 12 mm
Vikt
493 g
SAB
uD
ISBN
9789152318218
Filosofera (häftad)

Filosofera

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-05
519
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Filosofera! är skriven för gymnasiekursen Filosofi 1. Boken ger eleverna verktyg för att upptäcka och granska grundläggande värderingar. Innehållet är uppbyggd kring olika teman som existens, verklighet, kunskap, vetenskap, samhälle, nutid och språk. Alla texter utgår från konkreta exempel och frågeställningar. Utifrån dessa förs resonemang där relevanta filosofers tankegångar presenteras. Den pedagogiska strukturen är tydlig med sammanhållande ingresser, förklaringar i marginalen, frågor att filosofera över parallellt med läsningen, sammanfattningar och frågor på texten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofera
  2. +
  3. Stepping Stone delkurs 1 och 2, elevbok, 5:e uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stepping Stone delkurs 1 och 2, elevbok, 5:e uppl av Birgitta Dalin, Jeremy Hanson (kartonnage).

Köp båda 2 för 1128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Filosofera. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Filosofi i en översiktlig form
    Marcus Linda Lindmark, 30 mars 2015

    Jag köpte den här boken till min komvuxkurs i Filosofi. Boken ställer de stora filosofiska frågorna som t.ex. Finns gud? eller Vad är ett gott liv? Och låter sedan olika filosofer svara på dessa frågor. För mig som aldrig tidigare pluggat filosofi gav boken en mycket bra översikt Filosofiämnet, men kan säkert också fungera som sammanfattning eller överblick även för studenter som läser filosofi på universitetsnivå. Jag rekommenderar boken till alla som vill lära sig grunderna i filosofi, utan... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna