Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gudstjänstmusik
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-11-25
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Organistpraxis
Dimensioner
245 x 190 x 20 mm
Vikt
940 g
ISBN
9789152632901

Organistpraxis

Inbunden,  Svenska, 2011-11-25
572
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Organistpraxis är en handbok i repertoarspel för alla organister. Boken ger en fördjupad förståelse av orgeln och orgelmusiken och vill inspirera användarna till att bli bättre organister - och därmed glädja gudstjänstdeltagare, konsertpublik och elever.

När första upplagan av Organistpraxis kom ut 1981 blev den snabbt en succé. Äntligen fanns en handbok för organister! Men läsarna fick inte bara nya kunskaper, de kom också i kontakt med erfarenheten, åsikterna och den konstnärliga reflektionen hos en av deras främsta kollegor, Lars Angerdal.

Boken är ordnad i en tematisk del och en historisk. De tematiska avsnitten behandlar viktiga delar av organistens uppförandepraxis såsom ornamentering, registrering, teknik och fingersättning. Bokens historiska del handlar om ett antal viktiga delar av repertoaren för orgel, med kapitel om Bach, Buxtehude, Franck, Mozart, Mendelssohn, Reger och Messiaen.

Vid sin bortgång 2006 hade Lars Angerdal hunnit arbeta om och utvidga stora delar av Organistpraxis inför en nyutgivning. Nu har Hans Hellsten och Hans Fagius granskat, reviderat och färdigställt manuset till en modern handbok för 2000-talets organister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organistpraxis
  2. +
  3. Hällristningarnas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningarnas värld av Johan Ling (inbunden).

Köp båda 2 för 811 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Johann Sebastian Bachs orgelverk : En handbok

    Hans Fagius

    Ny upplaga, bearbetad och utvidgad! Organisten och orgelprofessorn Hans Fagius bok om Johann Sebastian Bachs samtliga orgelverk utkom första gången 2010. Det är en handbok som vänder sig till både interpreter och lyssnare. Boken, som fick ett entu...