Rabarber : dikter om kärlek och vardag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2010-02-19
Förlag
Podium
Medarbetare
Kristoffersson, Jon (form)
SAB
Hc.03
ISBN
9789163353260
Rabarber : dikter om kärlek och vardag (häftad)

Rabarber : dikter om kärlek och vardag

Häftad Svenska, 2010-02-19
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nu släpps Olle Johanssons nya diktsamling Rabarber. Dikter om kärlek och vardag, uppföljaren till Roffes Livs. Betraktelser från Hedemora, världens navel, boken som säljer mer än Guillou och Stieg Larsson tillsammans - i alla fall i Hedemora bokhandel.

I Rabarber skriver Olle Johansson om kärlek och längtan, om att försöka nå fram till den andra. Om en vardag där årstiderna sakta byter av varandra, om ett förhållande som gradvis löses upp. Sinnliga, drastiska och vemodiga dikter inspirerade av sinsemellan så olika diktare som Wislawa Szymborska, Thomas Tidholm och Kristina Lugn.

- Rabarber är ett fint ord, säger Olle Johansson.

Han har en positiv inställning till stjälken som på intet sätt försöker smickra någon med någon som helst sötma. I dikten där boktiteln har sin upprinnelse går han tillbaka till sin barndom. Han biter i den sura rabarberstjälken hemma i trädgården. Ännu omedveten om hur det är att älska förgäves. Att ständigt förtäras av den sotelden.

- Man får syn på saker när man skriver, resonerar Johansson. Det är ett sätt att tillägna sig sin egen erfarenhet. Det här gäller såväl om man skriver dagbok eller dikt. Det är ett formulerandet som gör erfarenheten tillgänglig. Poesin är dessutom en komprimering av verkligheten.

(Ur artikeln Rabarber är ett fint ord i Dala-Demokraten 2010-02-12. Något redigerat.)

Olle Johansson är född i 1956 och uppväxt i Hedemora. Numera bor han i Stockholm. Rabarber. Dikter om kärlek och vardag är hans sjätte bok. Den är utgiven i samarbete med Podium Distribution. Boken har linbindning, mjuka pärmar och omslaget är formgivet av Jon Kristoffersson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rabarber : dikter om kärlek och vardag
  2. +
  3. Surt sa räven om rabarberna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Surt sa räven om rabarberna av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rabarber : dikter om kärlek och vardag