Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
621
Utgivningsdatum
2015-04-23
Förlag
Edris Idé-Förlag
Dimensioner
213 x 145 x 37 mm
Vikt
757 g
SAB
Op
ISBN
9789163769108

Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-23
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den gamla berättelsen om eviga framsteg genom rationalitet och vetenskap håller inte längre. I praktiken begränsar den våra möjligheter att förstå vart världen är på väg. Å ena sidan göds en fruktan för att vi obönhörligt närmar oss ett fullständigt civilisationssönderfall, drivet av vår giriga jakt på evig ekonomisk tillväxt. Å andra sidan närs förhoppningar om att vi kan hanka oss fram som vanligt tills allt löser sig som genom ett trollslag. Och att världen därför trots allt kommer att förvandlas till ett högteknologiskt schlaraffenland.


Vart är världen på väg?
är en bok för dig som har svårt att tro på idylliska framtidssagor - men som samtidigt har tröttnat på maktlösheten genererad av hotbilder om svår miljöförstöring, klimatkatastrofer, resursuttömning och andra vedervärdigheter. Och därför vill hitta ett sätt att förstå vår tid som gör att du kan tydligt se hur du skulle kunna arbeta systematiskt och effektivt för en bättre framtid.


Vart är världen på väg?
är en djärv bok som målar upp bilden av en strategi för ett möjligt civilisationsskifte. Visst ser Karl-Erik Edris att vi står inför en tid av allt svårare yttre kriser. Men han frilägger också den underström i den historiska utvecklingen som bär fram ett radikalt mentalitetsskifte. Ett skifte som kommer att göra det möjligt för oss människor att förvandla vår villrådiga moderna tid till en global syntescivilisation. En framtida värld där människornas bättre sidor har kommandot.

"Edris tar ett rejält grepp om mänsklighetens utveckling och går bakom och bortom dagens oroliga maktkamper och mediala rubriker. Detta är den bredaste och mest insiktsfulla betraktelse jag läst om vår situation och framtida utveckling!"
Fredrik Lidman
M.Sc., Partner Fram

"Med sitt kristallklara och lättillgängliga språk bjuder Karl-Erik Edris på sin omfattande lärdom och beläsenhet inom flera olika fält."

Alf Hornborg
Professor i humanekologi, Lunds universitet,

författare till bl.a. Myten om maskinen och

Nollsummespelet om den globala miljön

"Det här är en bok för alla som tror på människans inre lyskraft och vilja att göra gott. Vart är världen på väg? är ett centralt stöd för en nödvändig förändring."

Lars G Linder

Tidigare kommunalråd, riksdagsman och förbundssekreterare för Socialdemokrater för tro och solidaritet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser
 2. +
 3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressanta konklusioner, men mycket upprepningar
  Nina Petersson, 20 januari 2021

  Författaren upprepar sig väldigt mycket. Boken skulle kunna vara mycket kortare och ändå förmedla sitt lovvärda budskap om att en omställning kommer vare sig vi vill eller inte.

 2. Insikt på djupet
  Stig Zandrén (Stallarholmen), 15 september 2020

  Boken är fylld av kunskap och klokhet. Den kräver en hel del tid för läsning och eftertanke. Kanske är jag en av de få som väljer att läsa den från pärm till pärm. För att komma på djupet i de komplexa relationerna mellan materia och medvetande, subjekt och objekt, tro och vetande, så krävs djuplodande och tid. Karl-Erik Edris står för båda på ett ovanligt och ambitiöst sätt och inspirerar därigenom mig som läsare att göra detsamma. Läsningen underlättas av ett personligt och ibland lättsamt... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karl-Erik Edris