Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
621
Utgivningsdatum
2015-04-23
Förlag
Edris Idé-Förlag
Dimensioner
213 x 145 x 37 mm
Vikt
757 g
SAB
Op
ISBN
9789163769108
Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser (häftad)

Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-04-23
214
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den gamla berättelsen om eviga framsteg genom rationalitet och vetenskap håller inte längre. I praktiken begränsar den våra möjligheter att förstå vart världen är på väg. Å ena sidan göds en fruktan för att vi obönhörligt närmar oss ett fullständigt civilisationssönderfall, drivet av vår giriga jakt på evig ekonomisk tillväxt. Å andra sidan närs förhoppningar om att vi kan hanka oss fram som vanligt tills allt löser sig som genom ett trollslag. Och att världen därför trots allt kommer att förvandlas till ett högteknologiskt schlaraffenland.


Vart är världen på väg?
är en bok för dig som har svårt att tro på idylliska framtidssagor - men som samtidigt har tröttnat på maktlösheten genererad av hotbilder om svår miljöförstöring, klimatkatastrofer, resursuttömning och andra vedervärdigheter. Och därför vill hitta ett sätt att förstå vår tid som gör att du kan tydligt se hur du skulle kunna arbeta systematiskt och effektivt för en bättre framtid.


Vart är världen på väg?
är en djärv bok som målar upp bilden av en strategi för ett möjligt civilisationsskifte. Visst ser Karl-Erik Edris att vi står inför en tid av allt svårare yttre kriser. Men han frilägger också den underström i den historiska utvecklingen som bär fram ett radikalt mentalitetsskifte. Ett skifte som kommer att göra det möjligt för oss människor att förvandla vår villrådiga moderna tid till en global syntescivilisation. En framtida värld där människornas bättre sidor har kommandot.

"Edris tar ett rejält grepp om mänsklighetens utveckling och går bakom och bortom dagens oroliga maktkamper och mediala rubriker. Detta är den bredaste och mest insiktsfulla betraktelse jag läst om vår situation och framtida utveckling!"
Fredrik Lidman
M.Sc., Partner Fram

"Med sitt kristallklara och lättillgängliga språk bjuder Karl-Erik Edris på sin omfattande lärdom och beläsenhet inom flera olika fält."

Alf Hornborg
Professor i humanekologi, Lunds universitet,

författare till bl.a. Myten om maskinen och

Nollsummespelet om den globala miljön

"Det här är en bok för alla som tror på människans inre lyskraft och vilja att göra gott. Vart är världen på väg? är ett centralt stöd för en nödvändig förändring."

Lars G Linder

Tidigare kommunalråd, riksdagsman och förbundssekreterare för Socialdemokrater för tro och solidaritet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vart är världen på väg? : perspektiv, strategier och förutsägelser
  2. +
  3. Homo Deus : en kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : en kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (häftad).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vart är världen på väg? : perspektiv, str...