Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2016-06-13
Upplaga
1
Förlag
Skrivhälsan AB
Medarbetare
Oscarsson, Rikard (form) / Westermark, Ann (foto)
Dimensioner
206 x 205 x 17 mm
Vikt
603 g
SAB
F.06
ISBN
9789163905667
Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt (inbunden)

Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-06-13
332
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt Kan levereras innan julafton
Skrivandets energi är en bok för dig som vill skriva i strömmen mellan känt och okänt, för att det är lustfyllt, för att lära känna dig själv och för att blir mer skapande och levande. Boken handlar om glädjen och friheten i att skriva på sitt eget sätt, för sin egen skull och lära sig vila i strömmen mellan känt och okänt, så att du får energi och kraft istället för att bli av med den när du skriver. Ann Westermark, som vigt sitt liv åt skrivprocessen och utvecklat egna metoder för intuitivt skrivande och sedan många år tillbaka leder skrivarkurser i Sverige och utomlands, delar med sig av sina djupt personliga erfarenheter, tips och råd. Bland annat får vi veta hur skrivandet, dikterna och symbolernas budskap hjälpte henne ur en livskris för tjugofem år sedan, och hur det intuitiva skrivandet och skapandet, så som hon föreslår oss närmandet av det, får inspirera och lyfta var och en som längtar efter det.

Skrivandets energi är en annorlunda, vacker bok som är insiktsfullt och intuitivt författad på det sätt som författaren föreslår; i en ström mellan känt och okänt. I slutet av varje kapitel delar hon med sig av en rad olika inspirerande skrivövningar, som räcker länge, länge.

Har du deltagit i Ann Westermarks skrivarkurser får du en samlad plats för effektiva och roliga skrivövningar att arbeta vidare med så länge du önskar, och har du inte deltagit; var så god att sätta fart med papper och penna eller ivriga fingrar över tangenterna, det är bara att börja och det går inte att göra "fel. Alla kan skriva - och hitta sin egen röst, lovar författaren i boken. Den egna rösten är inte långt borta och väntar kanske redan på att bli igenkänd och välkomnad.

Det här är en bok om intuitivt skrivande och att skriva för sin egen skull. Det är också en bok om självkärlek och vikten av att vara snäll och uppskattande gentemot sig själv. I det vi skapar och skriver i längtan efter kärlek till oss själva och andra, kan vi med bokstäver, symboler och rytmer höra den sång som vi själva sjunger, och lära oss att bättre ta hand om våra djupaste behov. En skrivandets feelgood-bok som talar mer till hjärtat och kroppen än till huvudet; en inspirationsbok att vila i och för någon att varsamt vakna i. Välkommen.

Ur innehållet:
* Förord av överläkare i psykisk hälsa, Ulla Silkens

* Tack (författaren)

* Inledning: Älskade fantastiska helande bokstäver

* Kapitel 1. Viktigast av allt - och alla. Skrivövningar

* Kapitel 2. Intuitivt skrivande - på gränsen mellan medvetet och omedvetet. Skrivövningar

* Kapitel 3. Det genuina skapandet - i rummet bortom rätt och fel. Skrivövningar

* Kapitel 4. Tystnadens poesi. Skrivövningar

* Kapitel 5. Skriv stjärnor på linjen - styrkebaserat skrivande. Skrivövningar

* Kapitel 6. Responsen som gåva Specifik, Sann & Snäll. Skrivövningar

* Kapitel 7. När orden visar vägen - symbolernas språk. Skrivövningar

* Kapitel 8. Mörker och skapande. Skrivövningar

* Kapitel 9. Intuitivt skrivande som själslig utveckling. Skrivövningar

* Kapitel 10. Jag skriver min bok. Skrivövningar

* Litteraturtips!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt
  2. +
  3. Överraska dina läsare, en idébank för oväntade vändningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överraska dina läsare, en idébank för oväntade ... av Catrine Tollström, Emma Åhlén, Helena Hansen, Johanna Glembo, Lennart Guldbrandsson (häftad).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skrivandets energi : skriv i strömmen mellan känt och okänt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det skrivande hjärtats själ
    Suz, 5 november 2016

    En vacker "metodbok" om skrivprocessens skapande utöver allting annat! Utanför och bortom alla regler om vad, hur och varför och med kreativiteten och den personliga rösten som ledstjärna; delger författaren sina egna erfarenheter som skrivpedagog och skrivande människa. Med värme och varsamhet får läsaren ta del av både anekdoter och skriv övningar. Just där; i landet för det medvetna kreativa skapas energi. En vacker bok att återkomma till igen och igen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Westermark