Samhällsbyggarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2018-10-14
Upplaga
1
Förlag
Fredrik Loberg EF
Medarbetare
Åberg, Daniel (form)
Dimensioner
218 x 140 x 27 mm
Vikt
435 g
SAB
Ncbdc
ISBN
9789163987915
Samhällsbyggarna (inbunden)

Samhällsbyggarna

Inbunden Svenska, 2018-10-14
249
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I hundra år drev Familjen Ekströmer Bruket.
Då skapades Samhället.
Människor med olika politiska inriktningar och bakgrund byggde Kalmar läns mest moderna snickerifabrik, det sociala skyddsnätet och en av de populäraste folkparkerna.
Trots svältkatastrofer, dödliga pandemier och motstånd från större orters beslutsfattare, lyckades de tillsammans hålla ihop Samhället.
Inte ens bränderna som förvandlade deras fabriker till höger av aska stoppade människorna från att utveckla bygden genom näringslivet, politiken och de ideella föreningarna. I många årtionden verkade den gemensamma viljan, bruksandan, inte ha några begränsningar.
Den här hundraårsberättelsen handlar om hur ett av Sveriges många samhällen byggdes och utvecklades, hur byggstenarna såg ut, vilka som gjorde det och hur de resonerade. Den är kantad av uppfinningsrikedom och förbättrad materiell standard, men också av uppoffringar och utsatta människor. Den innehåller svårläkta erfarenheter av världskrig och alkoholmissbruk, och starka skildringar av att hamna utanför Samhällets täta gemenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samhällsbyggarna
 2. +
 3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Loberg

 • Älskade Abbas

  Fredrik Loberg

  En kväll i november 2005 kom 20-årige Abbas Rezai till det lilla småländska samhället Högsby.Han följde med sin älskade Mariam hem till hennes familj.Mariams föräldrar hade lovat ett storslaget bröllop.Men redan samma kväll mördades Abbas på ett o...

 • Håkan Juholt - utmanaren : vad var det som hände?

  Fredrik Loberg

  De stormande applåderna efter Håkan Juholts första tal som partiledare i mars 2011 ville aldrig ta slut. Många gräsrötter och sympatisörer tog till sig budskapet om "social demokrati" från honom. Ändå satt han där, bara tio månader senare, i snöst...