Depression - det är inte bara du : Diagnos på ett omänskligt samhälle (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2019-11-22
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Olov Hyllienmark
Originaltitel
Lost connections: Uncovering the real causes of depression
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
551 g
SAB
Do
ISBN
9789170285363

Depression - det är inte bara du : Diagnos på ett omänskligt samhälle

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-22
235
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Journalisten Johann Hari har lidit av depression sedan han var liten, och började äta anti-depressiv medicin i tonåren. Men varje år behövde dosen ökas, och Johann, som själv är samhällsvetare, började fundera över orsakerna.

Så Johann åkte ut på en tre år och över sextusen mil lång resa. Han gjorde över tvåhundra intervjuer med några av världens mest framstående samhällsvetare, men också med helt vanliga människor som befunnit sig på botten och tillfrisknat. Han hamnade på alla möjliga ställen som han från början aldrig hade anat att han skulle hamna på: en amish-by i Indiana, ett hyreshus i Berlin som gjort uppror, en brasiliansk stad som förbjudit reklam och ett laboratorium i Baltimore som arbetar på ett helt oväntat sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Depression - det är inte bara du : Diagnos på ett omänskligt samhälle
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Depression - det är inte bara du : Diagnos på ett omänskligt samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant!
  Kaffeläsaren, 17 december 2019

  Johann Hari är en prisbelönt journalist som har skrivit för både New York Times och Los Angeles Times. Johan började äta antidepressiv medicin redan när han var i tonåren. Men så fort medicindosen ökades stegrade också Johans ångest. Det gjorde att han började fundera på sambandet. För att få reda på den riktiga sanningen gav Johan sig ut på en tre år lång resa över hela världen. Där träffade Johan forskare, läkare och andra experter i ämnet men även människor som själva lidit av depression o... Läs hela recensionen

 2. Intressant och lärorik bok!
  Lollos bokhörna, 19 oktober 2019

  Det här är en intressant och väldigt bra bok. En bok du kan läsa oavsett om du har en depression eller om du tex är anhörig.

  Det här är en bok som lär dig väldigt mycket. Både om livet, våra beteenden, hur samhället kan styra vårt mående. Boken får mig att tänka efter kring mitt liv.

  Författaren började äta antidepressiva läkemedel redan i tonåren men börjar efter ett tag fundera över orsakerna till sitt mående i takt med att ångesten ökade och doserna av medicin likaså. Läs hela recensionen

 3. Om det är någon bok du ska läsa så är det denna!
  Marcus, 8 oktober 2019

  Jag brukar inte skriva recensioner men var bara tvungen att logga in här för att skriva en nu. Detta är en bok jag rekommenderar till alla, även till de som inte är deprimerade. Boken lär dig väldigt mycket om livet, om oss själva, våra beteenden och om samhället i sig/den världen vi lever i, samt hur allt detta i sin tur påverkar vårt mående. En riktigt bra bok för att förstå dig själv och andra. Detta är absolut en av de bästa och mest givande/utvecklande böckerna som jag har läst!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johann Hari