Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2004-03-01
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Hammer, Olav (red.), Raudvere, Catharina (red.)
Dimensioner
215 x 160 x 22 mm
Vikt
545 g
SAB
Cm.08
ISBN
9789170610059
Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken (häftad)

Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken

(1 röst)
Häftad Svenska, 2004-03-01
175
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Istanbul, Jerusalem, New York, Madrid. Vår omvärld bubblar och sjuder av konflikter och kolliderande intressen med kopplingar till religiösa frågor som inte alltid är begripliga för sekulariserade nordbor. I denna antologi gör religionsvetare, -historiker och -sociologer gemensam sak med statsvetare och idéhistoriker för att ge oss ett nödvändigt religiöst och historiskt perspektiv på dagens politiska verklighet. Det är verkligen inte ett nytt problem: alltsedan antiken har religion använts för att legitimera makt, markera identitet och egga till motstånd. Boken gör ett tvärsnitt genom tid och geografi, för att belysa hur religionens kraft i politiska frågor ser ut på olika håll i världen: från kristdemokratins Tyskland till återupplivade indianska religioner i nordamerikanska reservat, från Napoleons strävanden att "civilisera" Egypten till sekulariseringsprocessen i dagens Turkiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken
  2. +
  3. Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik av Pia Skott, Inger Wårdh, Ulrika Lindmark, Inger Stenberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med gudomlig auktoritet : om religionens ...

Övrig information

Istanbul, Jerusalem, New York, Madrid. Vår omvärld bubblar och sjuder av konflikter och kolliderande intressen med kopplingar till religiösa frågor som inte alltid är begripliga för sekulariserade nordbor. I denna antologi gör religionsvetare, -historiker och -sociologer gemensam sak med statsvetare och idéhistoriker för att ge oss ett nödvändigt religiöst och historiskt perspektiv på dagens politiska verklighet.