På tal om döden : essäer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2021-04-15
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Kardemark, Wilhelm (förf.) / Karlsmo, Emilie (förf.) / Lövgren, Malin (förf.) / Maravelias, Christian (förf.) / Moberg, Jessica (förf.) / Sandström, Johan (förf.) / Stenström, Hanna (förf.) / Östberg, Jacob (förf.) / Reinhold, Emilie (red.) / Wandery, Oscar (red.)
Illustratör/Fotograf
Ulrika Sparre
Dimensioner
200 x 160 x 20 mm
Vikt
475 g
SAB
Dokc,Dgv
ISBN
9789170613326
På tal om döden : essäer (häftad)

På tal om döden : essäer

Häftad Svenska, 2021-04-15
206
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Inom organisationsteori och management finns ett nytt intresse för döden och de mörka sidorna av organisationer -- en trend som kanske är en reaktion mot ett fält där positiv psykologi och win-win-tankar alltför ofta dominerar. På tal om döden kan ses som ett uttryck för detta.

Boken är ett resultat av ett tvärvetenskapligt samtal om döden mellan sex företagsekonomer, en teolog, en religionsfilosof, två religionsvetare, en konstnär, en konstvetare, en etnolog och en forskare i palliativ vård. I sina tio essäer resonerar skribenterna om individers och organisationers relation till döden.

Vi möter här arbetare i Kirunagruvan som lyssnar på berget och begrundar riskerna för dödsolyckor på 1365 meters djup, en präst med bred erfarenhet av begravningsgudstjänster, barn som reflekterar över den egna förtidiga döden, och röster från den tid då man i Sverige började kremera kroppar och planerade nya rum för detta. Vi möter även de mogna personer som aningen provokativt kan beskrivas som symboliskt döda på arbetsmarknaden och black metal-musiker som ser döden som det enda autentiska att sträva efter. Vi får en belysning av självmordet som individuell men kanske också kollektiv dödsdrift, vi får höra hur kyrkogårdsbesökare skapar band till sina döda, och vi får se mänskliga kvarlevor bli till attraktiva dödslandskap i museivärlden. I ett fotografiskt sista kapitel hör vi existentiella rop från den ensliga naturen.

På tal om döden riktar sig till alla som vill skaffa sig en förståelse av död och döende i det svenska samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På tal om döden : essäer
  2. +
  3. Kvinnorna gör mannen : maskulinitetskonstruktioner i kvinnors text och bild 1500-2000

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnorna gör mannen : maskulinitetskonstruktio... av Kristina Fjelkestam, Helena Hill, David Tjeder, Anna Bohlin, Tommy Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »