Darwins idé : den bästa idé någon någonsin haft och hur den fungerar idag (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2011-01-25
Upplaga
3
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Medarbetare
Andersson, Jens (form)
Dimensioner
240 x 172 x 24 mm
Vikt
910 g
SAB
Ueaa,576
ISBN
9789171398635

Darwins idé : den bästa idé någon någonsin haft och hur den fungerar idag

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-01-25
309
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nyutgåva, mjukband i stort format av denna bok som blivit en storsäljare. Staffan Ulfstrands böcker håller alla hög klass, men detta är nog hans absolut bästa hittills. Till dubbeljubileet år 2009 (Darwin fyller 200 år, och för 150 år sedan kom hans mest betydande bok ut) har Staffan Ulfstrand skrivit en lysande populärvetenskaplig bok om Charles Darwins idé, "den bästa idé någon människa någonsin haft" och om hur dennes verk influerar även den modernaste forskningen än i dag. Det har länge saknats en sådan här populärvetenskaplig bok på svenska för dem som är nyfikna på Darwin och på hans idéers betydelse. Staffan Ulfstrand har med Darwins idé skrivit en bok som förmodligen inte bara skulle kunna ses som årets bästa facklitterära eller populärvetenskapliga bok i Sverige, utan som dessutom står sig utomordentligt väl i den internationella konkurrensen.

Den otroliga mångfald och fantastiska anpassningar till de mest skilda levnadssätt som kännetecknar livet på jorden upphör inte att fascinera oss. Mask, mus och människa - alla har formgivits genom darwinskt naturligt urval.

Staffan Ulfstrand började skriva böcker när han pensionerades från sin professur i zooekologi i Uppsala. Och på mindre än tio år har han nominerats till Augustpriset inte mindre än tre gånger. Ulfstrand är inte bara en lysande stilist, utan tillika en förstklassig förmedlare av vetenskap till oss vanliga bokläsare och därtill en i högsta grad medryckande berättare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Darwins idé : den bästa idé någon någonsin haft och hur den fungerar idag
 2. +
 3. Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och... av Jonathan Jeppsson (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Darwins idé : den bästa idé någon någonsin haft och hur den fungerar idag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst om evolutionen
  Kakan, 27 oktober 2015

  Denna bok är helt underbar! Fantastiskt hur alla arter anpassar sig, Patriarkat eller matrikalt? Det beror på vad som främst gagnar artens överlevnad. Läs och lär!

 2. Lättläst bok om evolutionsbiologins utveckling från...
  Sten, 19 september 2013

  Lättläst bok om evolutionsbiologins utveckling från Darwins tid till nu.
  Författaren tar exempel från de mest skilda områden, gärna med en liten knorr eller märklighet sam lär en mer om alla underligheter som utvecklats på vår jord.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Staffan Ulfstrand

 • Fågel, fisk och folk - Från beteendeekologins forskningsfält

  Staffan Ulfstrand

  Finns det några principiella skillnader mellan männniskans och andra djurarters beteende? Finns hjälpsamhet och oegennytta? Varför lever somliga arter i monogami, andra i polygami, och hur väljer fåglar och fiskar sina partners? I denna bok ges en...