Porträtt från universitetsvärlden - tecknade av Susanne Wennberg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2010-01-11
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Illustratör/Fotograf
Suzanne Wennberg
SAB
Ibz Wennberg, Susanne
ISBN
9789172233829
Porträtt från universitetsvärlden - tecknade av Susanne Wennberg (häftad)

Porträtt från universitetsvärlden - tecknade av Susanne Wennberg

Häftad,  Svenska, 2010-01-11
236
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en mycket ovanlig för att inte säga unik bok. Professor Suzanne Wennberg har under sina år vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet, med stor träffsäkerhet och mycket humor, tecknat fantastiska karikatyrer av många av sina framstående kollegor. Dessa har för många tusen studenter genom åren varit lärare och ibland idoler. De har varit mycket viktiga i danandet av dagens jurister, kanske inte bara i den egenskapen, utan även som människor. Boken är för jurister en mycket rolig påminnelse om studietiden. Tilläggas kan att flera av de avbildade även har varit verksamma vid andra universitet och högskolor.

Ur förordet:

"På universiteten betraktas det fortfarande som en mänsklig rättighet att utan förställning vara den man är, oberoende av om det innebär samarbetsproblem med omgivningen eller ej. Många färgstarka karaktärer har därför dragits till denna miljö. Under mina år på Stockholms universitet har jag haft det stora nöjet att komma i kontakt med ett antal av dessa personligheter, vilka gjort ett outplånligt intryck på mig. Jag har därför tagit mig friheten att söka teckna porträtt av dessa karaktärer. Varje porträtt har försetts med ett mer eller mindre klassiskt citat. Personen i fråga tituleras endast med det uppdrag eller den anställning som relaterar till universitetet."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Porträtt från universitetsvärlden - tecknade av Susanne Wennberg
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Suzanne Wennberg