Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2010-03-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form)
Dimensioner
215 x 200 x 18 mm
Vikt
500 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789172411913
Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl (inbunden)

Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl

(27 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-03-31

Slutsåld

Den första kakboken med LCHF-recept

Annika Rogneby, författare till boken, har levt med LCHF (en kost med låg andel kolhydrater och hög andel fett) i tre år. Hon har mått mycket bra av denna kost men har saknat att baka och känna doften av nygräddade kakor. Därför bestämde hon sig för att skapa recept som tillåter bakning med nyttiga ingredienser och som innehåller lite kolhydrater. Recepten som finns i denna bok är helt utan socker och mjöl.

Att baka kan vara avkopplande, skapande och rogivande. Om du älskar att baka och bjuda dina nära och kära på nybakade kakor eller andra bakverk, så kan du med hjälp av denna bok se att det är möjligt. Det finns faktiskt bra och nyttiga alternativ till socker och mjöl.

Alla kan välja vad de vill äta och i vilken mängd. Detsamma gäller med de bakverk som förekommer i denna bok. Du kan äta mer eller mindre eller baka för att det är roligt och förgyller ditt liv. Hur ofta och i vilka mängder du väljer att baka är ditt val.

De recept som förekommer i boken är helt glutenfria, vilket gör recepten ypperliga för glutenintoleranta. Dessutom så innehåller inga recept tillsatt socker (undantaget är de recept där inköpt choklad förekommer), så recepten är i högsta grad diabetikervänliga.

Hoppas att du finner recepten njutbara!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bakbok
  moonwriter (Åhus), 29 november 2015

  Har inte provat recepten, men de ser ju läckra ut på bild. Men det blir inga billiga kakor, ingredienserna är dyra, men om man vill baka någon gång så ok.

 2. Tycker att en del recept är lite otydliga vad gäller t...
  Froggy, 19 november 2013

  Tycker att en del recept är lite otydliga vad gäller t ex mald kokos som är lätt att tro kan vara kokosmjöl, men icke. Den kakan blev bara att slänga i soporna. Sedan tråkigt att det inte fanns något matbröd. En nackdel till är att det verkar krävas bakformar för att få småkakor att hålla formen. Får väl utgå ifrån hennes recept och sedan trixa mig fram till något som känns bättre för egen del.
  Annars en fin bok till utseende och upplägg.

 3. Inga matbrödsrecept
  irisk (bobytes65), 21 januari 2011

  Jag hade hoppats på många bra matbrödsrecep. Det är bara kakor och dyl i denna bok. Inget för mig tyvärr! Boken är annars snyggt gjord med fina bilder och bra beskrivna recept. Kanske det skulle bli betyg 5 om jag varit ett kakmonster.

 4. Sötningsmedel, sötningsmedel....
  Pernilla, 16 november 2010

  Alla recepten fungerar inte helt fläckfritt och det finns väldigt mycket sötningsmedel i recepten. Känns mer atkins än Lchf.

  Det är kul med efterrätter och jag anser det vara en grundbok. Men jag tar bort sötningsmedlet i alla hennes recept och lägger till lite naturlig smaksättning (ex citron, mer vanilj osv) till hennes recept.

 5. Aldrig!
  Anna M, 9 juni 2010

  Tänkte beställa denna bok men ville först ta en titt i den vilket jag gjort....och aldrig att jag skulle använda dessa recept. Författaren har en förkärlek för konstgjorda sötningsmedel vilket rimmar illa med dieten ifråga.
  Då investerar jag hellre i kokböcker som använder äkta socker fast i mindre mängder (tex Dr Dahlqvist)

 6. Rekommenderar varmt denna bok
  V73, 6 april 2010

  Jag kan varmt rekommendera denna bok. Så kul att få tag i en bakbok som funkar om man äter lågkolhydratskost. Recepten är lätta att förstå och traditionella recept blandas med nytänk. Jättefina bilder!

Visa alla 6 recensioner