Hur kolesterolmyten hålls vid liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Utgivningsdatum
2013-06-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
263 g
ISBN
9789172412620

Hur kolesterolmyten hålls vid liv

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-06-30

Slutsåld

Vet du att
 • Livsmedelsverket trots flera påstötningar inte har lyckats komma upp med bevis på att mättat fett är farligt för hälsan?
 • WHO och FAO har erkänt att deras kostråd är felaktiga; att det inte finns några studier som har visat att mättat fett är farligt för hälsan?
 • äldre människor med högt kolesterol lever längst?
 • patienter med akut infarkt har lägre kolesterol än friska människor?
 • att risken att dö av en infarkt är störst för dem som har lägst kolesterol?
Dessa fakta och många fler avslöjar att kolesterolkampanjen är den största medicinska skandal i modern tid; ett falsarium som förvandlat miljontals av friska människor till patienter.

Hur har detta gått till?

I sin nya bok berättar Uffe Ravnskov hur forskare, avlönade av livs- och läkemedelsindustrin, har lyckats med att att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt som ger läsaren intryck av att de stöder hypotesen, genom att ignorera eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i de vetenskapliga tidskrifterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hur kolesterolmyten hålls vid liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lurad?
  Krille, 10 januari 2018

  Beskriver väl hur en hel värld kan luras av en "forskare" och hur styrande bara accepterar forskning utan att kolla upp den.

 2. Uppfriskande ärlig motpol till bekväm feghet!
  Bokmys (Norrland), 27 oktober 2017

  Vilken SKÖN känsla att se att någon som - trots att han motarbetas av självgoda skrån med fokus på plånbok och prestige - ORKAR fortsätta säga ifrån. Att, trots nedlåtande attityder, fortsätta lägga fram sina friska argument - på de blankpolerade förhandlingsborden där "de allvisa" enas om vad alla andra ska tycka för att få deras respektive världar att snurra på i god takt - det gav iallafall mig en uppfriskande dusch levnadsvett och förnyad kraft att inte bara guppa med i vad andra vill bes... Läs hela recensionen

 3. En bok alla borde läsa!
  M, 6 januari 2017

  Uffe Ravnskog är väldigt kunnig på området o skriver också på ett lättförståeligt sätt. Allt man tidigare har fått lära sig om kolesterol ställs på ända. Ett "läs-måste"! :-)

 4. Initierad kritik
  cnv284w, 9 september 2016

  Uffe Ravskov är i sitt rätta element. Kritiken mot att vetenskapen håller kolesterolmyten vid liv är knivskarp och närmast knastertorr.
  Hans faktaspäckade bok är synnerligen läsvär även för lekmän som jag.

  En välskriven bok av en sakkunnig författare.

 5. FANTASTISK och LÄRORIK!
  Ulf Stenström, 14 augusti 2014

  Uffe Ravnskov tar kål på myten om att kolesterol alls är farligt för de allra flesta. Läkemedelföretag och forskare däremot, har och har velat framhålla det motsatta och förskriver läkemedel (Statiner) till patienter OCH i förebyggande syfte.
  Deras argument: "Att kolesterol är grogrunden till hjärt/kärl-sjukdom!". Hela tesen att kolesterol, via fett och framför allt mättat fett, är en ORSAK till hjärtinfarkt, har aldrig i välgjorda studier kunnat påvisas.

  På 50-talet skapade en... Läs hela recensionen

 6. Uffe Ravnskovs myt om kolesterolmyten är en...
  Ingvar Simonsson, 22 januari 2014

  Uffe Ravnskovs myt om kolesterolmyten är en konspirationsteori. Denna fråga är för svår för vanliga människor utan utbildning att förstå men om man läser Ravnskovs böcker så hittar man många fel.

  Ett varningstecken är att pseudovetenskapliga webbsidor ofta hyllar hans böcker.

  Denna bok har funnits länge och den blir knappast bättre med tiden.

Visa alla 6 recensioner