Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2008-09-02
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sörlin, Sverker (red.) / Franke Wikberg, Jenny (form)
Dimensioner
215 x 175 x 22 mm
Vikt
640 g
SAB
Rbo-c:k.5
ISBN
9789173311946
Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia (inbunden)

Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2008-09-02
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken skildrar svenskt friluftsliv under 100 år. Under industrisamhällets utveckling var friluftslivet en reaktion mot moderniteten, under andra tider har det varit en metod för att uppnå andra syften, som hälsa, nationell identitet, militär styrka osv. Egenvärdet av friluftslivet har dock varit avgörande för dess breda genomslagskraft på Sverige och svenskarna. Det är en viktig men bortglömd del av svenskt folkliv och kultur under 1900-talet som karläggs och diskuteras i boken.

Författarna, med Klas Sandell i spetsen, är olika individer knutna till främst Umeå universitet samt andra med mer praktiskt erfarenhet av friluftsliv och turism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Friluftshistoria : från "härdande friluftslif" till ekoturism och miljöpedagogik: teman i det svenska friluftslivets historia
  2. +
  3. Hjärtats härdar : folkliv, folkmuseer och minnesmärken i Skandinavien, 1808-1907

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtats härdar : folkliv, folkmuseer och minne... av Mattias Bäckström (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Friluftshistoria : från "härdande friluft...