Online only : allt du behöver veta för att bli morgondagens journalist (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-03-07
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Emilia (red.) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
696 g
ISBN
9789173317641

Online only : allt du behöver veta för att bli morgondagens journalist

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-03-07
381
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Traditionellt sett har journalistik alltid varit en produkt som levererats från journalist till läsare. Så är det inte längre. Numera är det snarare en process och en ständigt pågående dialog. Trots det har webbjournalistiken ändå alltid tagit sitt avstamp i printjournalistiken och levt på dess villkor. Fram tills nu.

Boken handlar om den nya medielogiken, där arbetet inte längre tar slut med att artikeln är skriven utan snarare börjar. Den riktar sig både mot den nya generationen digitala journalister som har liten eller ingen relation till en pappersprodukt och till redan aktiva journalister som själva kommer från pappersvärlden. Genom många intervjuer med så väl branschproffs som digitala stjärnor, exempel från både Sverige och utomlands, tips och konkreta råd ger Martin Schori läsaren oumbärlig hjälp på vägen. I boken får man till exempel svar på frågor som: Hur hittar du nyheterna i en helt digital värld? Hur presenterar du dem? Och hur sprider du dem och bygger en publik? Boken tar även upp vilka kunskaper som krävs för att bli en framgångsrik journalist i en helt ny värld och hur du ska göra för att specialisera sig i en tid då alla kan lite om allt. Även större och allt viktigare frågor som etik och källkritik inom media och journalistik avhandlas.

Målgruppen är journaliststudenter och arbetande journalister, men också alla som är intresserade av journalistik och medier. Och kanske till och med vår demokrati.

Martin Schori är idag nyhetschef på Kit.se och sitter i Publicistklubbens styrelse. Han arbetade tidigare på Aftonbladet och var en av de ansvariga för den uppmärksammade Aftonbladet-rapporten, som fokuserade på tidningens framtid i en allt mer digital värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Online only : allt du behöver veta för att bli morgondagens journalist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa handboken för digitala journalister!

    Online Only är en handbok i digital nyhetsjournalistik. Den förklarar nutida journalistiken som en process snarare än som en produkt; "online är storyn aldrig färdig eller perfekt" utan bygger på samarbete och transparens. Schori öppnar boken med att ge en mycket hoppfull bild av den digitala journalistiken: klick-rate är inte allt och läsarna ÄR engagerade - också i viktiga frågor. Sedan följer avsnitt om nyhetsvärdering, vinkling, produktionen och hur du når ut med din nyhet på Twitter, Ins... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Schori

  • Fejk, filter och faktaresistens : hotar sociala medier demokratin

    Andreas Widholm, Åsa Wikforss, Nina Wormbs, Jack Werner, Martin Schori

    Först skulle internet ge vingar åt människans förmåga att öka vår kunskap och minska avstånden mellan människor. Så gick det två decennier och när nätet till slut trängt in i varje skrymsle av våra liv vände diskussionen plötsligt - nu hotar fejka...