Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-10-02
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Lindberg, Stefan F. (form) / Lindberg, Stefan F. (foto)
Dimensioner
215 x 160 x 25 mm
Vikt
667 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789173318693
Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara (inbunden)

Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara

Inbunden,  Svenska, 2017-10-02
303
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara Kan levereras innan julafton
Drömmen om ett bättre liv människan som handelsvara skildrar några av de hundratals miljoner människor som arbetar som migrantarbetare långt ifrån sina hemländer för att kunna försörja sina familjer. Ett land som Filippinerna är t.ex. helt beroende av inkomster från arbetskraftsexport. Minst tio miljoner av landets mest välutbildade arbetskraft arbetar i dag runt om i världen som kontraktsarbetare.
Gemensamt för migrantarbetarnas och deras anhörigas berättelser är att det inte är några eländesskildringar. Även om människornas situation ofta är svår, blir det historier om hopp och framtidstro, om att det är möjligt att förändra sina liv mot alla odds.
Boken rymmer en text- och bildberättelse som löper parallellt och kompletterar varandra med nedslag i bl.a. Hongkong, Macau, Indien, Nepal och Filippinerna.
Drömmen om ett bättre liv är den första boken i en planerad serie om tre, denna första bok fokuserar på syd- och sydostasien.

Lennart Johnsson har arbetat i drygt fyrtio år som journalist och författare och redan i sin första bok, Människor som exportvaror (1993), skriver han om migrantarbetare. Fotografen Stefan L. Lindberg arbetar främst med större fotografiska projekt i form av böcker, utställningar och filmer. Han är även lärare i bildjournalistik vid Mittuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna