Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2014-10-14
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
The Simpsons and their mathematical secrets
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
493 g
SAB
Ta
ISBN
9789173434478

Räkna med Simpsons!

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-10-14
252
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Räkna med Simpsons blir en utmärkt julklapp för den intresserade eller den som borde vara intresserad - George Bush till exempel." Helsingborgs Dagblad

En klurig bok av författaren till bästsäljaren Fermats gåta. Ett måste för alla matematikintresserade och för alla Simpsons-fans!

För den som sett tv-serien Simpsons är det förmodligen en överraskning att matematik spelar en viktig roll i handlingen. Här finns alltifrån välkända ekvationer till forskningsfrontens allra senaste och djärvaste hypoteser. Homer, Lisa och Bart refererar finurligt till Eulers ekvation och det olösta problemet P = NP, såväl som till perfekta och narcissistiska tal. Plus mycket annat.

Simon Singh har träffat flera av seriens manusförfattare. Bortsett från att de har en makalös humor, har många av dem avancerade kunskaper i matematik, vilket blir tydligt när de avslöjar historierna bakom minnesvärda avsnitt som "Geniet Bart" och "Homer³".

Räkna med Simpsons! är rapp och underhållande och ger helt nya insikter i en av historiens mest framgångsrika tv-serier.

Simon Singh är en av världens främsta populärvetenskapliga författare. Han har tidigare skrivit Fermats gåta, Kodboken och Big Bang, samt Salvekvick och kvacksalveri tillsammans med Edzard Ernst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Räkna med Simpsons!
 2. +
 3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Räkna med Simpsons!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recension av Simon Singhs Simpson-studie
  sven eklund, 7 juli 2015

  Boken är läsvärd både som en bild av den avancerade matematikens värld, främst talteorin och som en inblick i den tecknade och odödliga TV-serien "The Simpsons" fantasivärld. Den skildrar också en rad av upphovsmännen och kvinnorna till serien och det märkliga förhållandet att många av dem är skickliga matematiker som satt sin prägel med matematiska idéer på innehållet i "Simpsons". Mitt betyg är avrundat till 4 stjärnor men jag kan sträcka mig till 4,5 om halvpoäng tilläts.

 2. Extra lärobok i matematik?
  Solvig Johansson, 10 november 2014

  Jag har föreslagit boken som extra lärobok för gymnasieelever och de har inte direkt kastat den ifrån sig. Vet inte vad utfallet blir - men intresse och kultur kan alltid öka förståelsen för andra ämnen - som i det här fallet matematik.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Simon Singh