De bortglömda : andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2017-01-12
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
210 x 134 x 18 mm
Vikt
363 g
SAB
K.54
ISBN
9789173437288
De bortglömda : andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika (storpocket)

De bortglömda : andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2017-01-12
99
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skrämmande, upplysande och tankeväckande skildring som förändrar vårt sätt att se på andra världskrigets historia.

Vi vet allt om invasionen i Normandie, slaget vid Stalingrad och koncentrationslägren - det som hände i vår del av världen. Men kriget rasade också i norra och östra Afrika, Mellanöstern, Kina, Indien, Sydostasien och många ögrupper i Stilla havet med miljontals offer och stor förstörelse som följd. Bombningarna av den filippinska huvudstaden Manila skördade fler civila dödsoffer än de i Warszawa, och i Kina dog betydligt fler människor än i Japan, Italien och Tyskland tillsammans. I kolonialmakternas arméer kämpade somaliska soldater på Italiens sida, nigerianska på Storbritanniens sida, indiska på både brittisk och tysk sida och burmeser på Japans sida.

I De bortglömda får vi möta krigets osynliggjorda offer. De förtryckta och koloniserade var storkonfliktens verkliga förlorare, räknat i stupade soldater, civila krigsoffer och följdverkningar som massvält och ökad fattigdom. Bokens skrämmande, upplysande och tankeväckande skildring kommer att förändra vårt sätt att se på andra världskrigets historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De bortglömda : andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika
 2. +
 3. Det svenska sveket 1940-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska sveket 1940-1945 av Eirik Veum (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De bortglömda : andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Total kamp på alla fronter
  Läsare, 14 april 2017

  Den här boken innehöll inte det jag förväntat mig den innehåller oändligt mycket mer. Jag anser att min allmänbildning är god eller gjorde åtminstone så till jag hade avslutat läsningen efter bokens sista punkt. Nu vet jag att min allmänbildning blivit bättre.

 2. Mycket läsvärd bok om historien bakom kulisserna
  Ulla Lundberg, 2 februari 2017

  En välskriven och viktig bok som alla med intresse för andra världskriget och kolonialism bör läsa. Jag tänker, vem var egentligen värst??? Hitler försökte göra exakt samma sak som Storbritannien och Frankrike, bara med skillnaden att han gjorde det i Europa... Naturligtvis var Förintelsen ojämförbart grym, men människor förintades i franska och brittiska kolonier, om än med andra metoder med ett förakt grundat på rasism och tydligen en känsla av överhöghet.
  Mycket läsvärd!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Folke Schimanski

 • Mat : en krigisk historia

  Folke Schimanski

  Bristen på mat har genom historien orsakat så väl revolutioner som störtat monarkier. Det sägs att Sverige aldrig varit så nära en revolution som under första världskriget, och att påtryckningarna var upprörda husmödrar. Under de båda världskrigen...

 • Berlin : en stads historia

  Folke Schimanski

  Den första moderna heltäckande boken om Berlins historia från medeltiden till i dag! Det återförenade Berlin, i dag en av Europas mest intressanta storstäder, har ett minst lika spännande förflutet som rymmer mer än bara historien om Berlinmuren o...