Kommunal nämndadministration (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2018-10-12
Upplaga
7
Förlag
SKL Kommentus
Dimensioner
302 x 215 x 15 mm
Vikt
950 g
SAB
Odce
ISBN
9789173452847
Kommunal nämndadministration (inbunden)

Kommunal nämndadministration

Inbunden Svenska, 2018-10-12
569
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kommunal nämndadministration är den kompletta handboken för nämndsekreterare.
Handboken ger grundläggande kunskaper om lagar och regler för förberedelser, genomförande och dokumentation av kommunala nämndsammanträden. Den har nu uppdaterats med vad som gäller enligt den nya kommunallagen, nya förvaltningslagen och den nya dataskyddsförordningen (GDPR).

Handboken är även till stor hjälp för ordförande i fullmäktige, kommunstyrelsen och nämnder. Detta gäller särskilt avsnitten som i detalj visar vilka regler som gäller för hur olika frågor som uppkommer på sammanträdena ska hanteras och protokollföras.
Handboken kan även fungera som stöd till handläggare som svarar för ärendeberedning och registratorer och andra administratörer som arbetar med diarieföring, beslutsexpediering med mera.

Merparten av all information inom den kommunala nämndadministrationen utgörs av allmänna handlingar. I ett relativt omfattande kapitel ger handboken detaljerade svar på vilka handlingar som anses som allmänna och vilka praktiska och juridiska krav som ställs på hantering av allmänna handlingar, särskilt vad gäller elektroniska handlingar. Offentlighetsprincipen och hanteringen av allmänna handlingar berör även arkivarier, IT-ansvariga med flera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunal nämndadministration
  2. +
  3. Organisering av politiskt arbete - En studie av vitalisering av kommunfullmäktiges arbete i en svensk kommun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisering av politiskt arbete - En studie av... av Leif Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kommunal nämndadministration