Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-07-28
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
210 x 134 x 18 mm
Vikt
270 g
SAB
Rag,Doe
ISBN
9789173631099
Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (storpocket)

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

(69 röster)  |  Läs 9 recensioner
Storpocket, Svenska, 2017-07-28
89
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Uppgradera din hjärna!

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.
Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.
I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

Populärvetenskap när den är som bäst. Lättläst och fylld med överraskande nya forskningsresultat. Ingalill Mosander, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna
 2. +
 3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Har aldrig varit mer motiverad!
  Sara Emelie Holm, 16 januari 2018

  Har aldrig velat springa så mycket i hela mitt liv. Har aldrig varit mer övertygad om motions effekt på hjärnan! Läs den!

 2. så här får du hjälp att uppfylla nyårslöftet
  sofies mor, 4 januari 2018

  så bra förklarat hur vårt viktigaste organ fungerar och hur man skall vårda och bygga upp det. rekommenderas till alla som funderar på att börja motionera.

 3. Hjärnstark
  Charlotte Einarsson, 1 december 2017

  Fantastisk bok som ALLA borde läsa.Den tar upp vikten av att träna och att hjärnan är det organ som vinner mest på träning/fysisk aktivitet.

 4. En bok för alla. På riktigt!
  Peter Niman, 20 november 2017

  En uppmaning till Socialstyrelsen och/eller försäkringsbolagen som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar: Köp rättigheten till boken av förlaget, tryck upp och distribuera den till samtliga svenska hushåll. Det blir den bästa affären ni någonsin gjort.

  Jag sträckläste boken sånär som på en liten paus som jag ägnade åt att springa bort ilskan som jag kände mot läkemedelsindustrin som för övrigt var ganska lik den jag drabbades av mot livsmedelsindustrin när jag läste Den hemlige kock... Läs hela recensionen

 5. Dags att gå ut och springa
  L F Andersson, 13 november 2017

  En intressant och motiverande bok om hur träning påverkar hjärnans olika funktioner. Koncentration, minne, hjärnans åldring, förmåga att hantera stress med flera områden avhandlas. Klart läsvärd.

 6. Intressanta fakta om hjärnan
  Rut , 9 november 2017

  Boken är väldigt intressant och lätt att förstå. Den beskriver på ett enkelt sätt hur hjärnan fungerar och hur träning påverkar vad hjärnan kan klara av.
  Det gör säkert att många som inte tränar nu kommer att börja träna och förstå varför det är så viktigt att träna.
  Jag kommer att rekommendera andra att läsa boken.

 7. Ett måste
  Anna Larsson, 13 september 2017

  Läs denna bok! Jag har alltid motionerat men motionerar mer än jag har genom åren. Man mår så otroligt mycket bättre när man rör på sig. Denna bok förklarar varför och vad du ska göra för att nå dit. Det är bara att sätta igång!

 8. Uppmuntrade
  R T Nordvall, 8 september 2017

  Man kan få ett bättre liv men man måste själv lägga manken till! Välskriven av någon som vet vad han talar om. Skall själv tillämpa innehållet och leva resten av livet. Rekommenderas varmt!

 9. Inspirerande bok!
  Felicity :), 22 augusti 2017

  Jag tyckte mycket om boken, den är inspirerande och lärorik på ett lättbegripligt sätt. Jag har redan tipsat många att läsa boken :) Först lyssnade jag på boken som ljudbok, men kände ganska omgående att jag vill ha boken för att läsa om vissa områden som intresserar mig extra mycket.
  Har också användning av boken inom mitt yrke.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Hjärnstark : hur motion och träning stärk...