Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-07-28
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
210 x 134 x 18 mm
Vikt
270 g
SAB
Rag,Doe
ISBN
9789173631099

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

(167 röster)  |   Läs 22 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2017-07-28
129
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanonbok med smärre problem
  -, 21 juli 2022

  Innehållet i boken är ypperligt, något som alla borde ta till sig (vilket också jag gjort). Har du inte läst eller lyssnat på den här så gör det!
  De som stör lite är författarens fabless för att återupprepa samma budskap så att det nästan får motsatt effekt, jag vet inte hur många gånger man får höra att vår hjärna är på samma nivå som när människan var på savannen eller motsvarande. Det blir tjatigt. 25 % av boken hade kunnat kapas bort.
  Det andra jag stör mig på är att saker ska öve... Läs hela recensionen

 2. trycket av boken kunde vara bättre
  Yvonne Ingridsdotier, 27 januari 2020

  Innehållet är intressant, har inte läst färdigt boken. Det som gör mig besviken är hur den är tryckt, svårt att läsa på ett beige papper och gråtonad text. Hade velat ha mer kontraster blir mer lättläst.

 3. Nyttig
  Jan Engman, 19 november 2019

  Något som fler behöver lära sej. Vilka yrken kan göra personliga scheman? Och framgå att det är kontinuerligt och långvarit!

 4. Hjärnstark är en suverän bok
  Knut Göran Melvin Graberg, 5 november 2019

  Boken bevisar att motion är den bästa investeringen du kan göra för din hjärna och dina minnen.

  Motion är bäst även mot stress och depressioner. Rent intuitivt har jag motionerat grymt i hela mitt liv, nu förstår jag varför!

 5. Träning och Motion är bra !
  Bengt Nilsson, 20 februari 2019

  Träning och motion är bra, det vet väl alla . Men varför ska vi hela tiden fightas mot stress och stärka oss för stresstålighet. Till vems fördel ??? Arbetsgivarens ? , de stora aktieägarnas ? , vetenskapen ?
  Varför inte bara till min egen fördel så som bättre immunförsvar, bättre hälsa, bättre minne och intellekt , bättre sömn m.m. , m.m.

  Jag ser effekterna , men jag ser också problemen de djupt rotade samhällsproblemen + nya tillkommande problem med it-värden och digitalis... Läs hela recensionen

 6. En bok som påverkar mitt sätt att leva
  Lars Gustav Pekka, 24 december 2018

  Jag tror på Anders Hansens teorier om att fysisk motion är betydligt bättre än korsord och sudoku för den som vill skärpa sin hjärna - och förskjuta hjärnans åldrande. Han bygger under sina teorier med mängder av vetenskapliga studier. Alltså inget hokus pokus. Personligen har det stimulerat mig att fortsätta - och öka min fysiska aktivitet.

 7. Stark kropp, stark hjärna
  Anitabs, 19 november 2018

  Mycket intressant läsning med förklaringar i detalj var i hjärnan olika aktiviteter arbetar. Skillnad långsam promenad mot rask promenad med stavar och löpning. Mycket läsvärd.

 8. En "motivationsbok"
  Ove Johnsson, 19 juli 2018

  Hansen berättar mycket detaljerat om vad som händer i hjärnan, baserad på mycket forskning, och boken ger VERKLIGEN motivation till att man bör röra sig regelbundet.

 9. Intressant
  Birme, 8 maj 2018

  Lätt att läsa även för en lekman. Spännande, gav mig ökad insikt i hur människan fungerar. Hoppas att jag kan dela med mig av den ökade kunskapen. Birme

 10. Alla borde läsa
  Jacob, 13 mars 2018

  Lättläst men viktig och intressant läsning.

 11. Obligatorisk läsning för alla skolpolitiker
  Ivar Lundström, 8 februari 2018

  Utomordentligt bra och lättläst. Den förklarar många fenomen på ett lättförståeligt sätt.
  Mycket värdefull kunskap för alla och i synnerhet för föräldrar med barn.

 12. Fick mig börja konditionsträna
  MS, 23 januari 2018

  Boken är lättläst och tydlig utan att vara överdrivet förenklad. Författaren förmår göra vetenskapen om vad träning gör med och för hjärnan till något både spännande och (nästan) underhållande. Boken har fått mig att börja konditionsträna regelbundet trots årtiondens avsky just denna form av träning.
  Jag har gett den både till en god vän och till min vuxna son för att den är så bra. (sonen har inte läst...)

 13. Inga fler ursäkter
  Maria L, 23 januari 2018

  Nu är det bara att sätta igång och träna!
  Bra bok med fakta om vad som händer när vi tränar och vad vi helst ska träna för att må bra samt hålla hjärnan i trim.

 14. Har aldrig varit mer motiverad!
  Sara Emelie Holm, 16 januari 2018

  Har aldrig velat springa så mycket i hela mitt liv. Har aldrig varit mer övertygad om motions effekt på hjärnan! Läs den!

 15. så här får du hjälp att uppfylla nyårslöftet
  sofies mor, 4 januari 2018

  så bra förklarat hur vårt viktigaste organ fungerar och hur man skall vårda och bygga upp det. rekommenderas till alla som funderar på att börja motionera.

 16. Hjärnstark
  Charlotte Einarsson, 1 december 2017

  Fantastisk bok som ALLA borde läsa.Den tar upp vikten av att träna och att hjärnan är det organ som vinner mest på träning/fysisk aktivitet.

 17. En bok för alla. På riktigt!
  Peter Niman, 20 november 2017

  En uppmaning till Socialstyrelsen och/eller försäkringsbolagen som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar: Köp rättigheten till boken av förlaget, tryck upp och distribuera den till samtliga svenska hushåll. Det blir den bästa affären ni någonsin gjort.

  Jag sträckläste boken sånär som på en liten paus som jag ägnade åt att springa bort ilskan som jag kände mot läkemedelsindustrin som för övrigt var ganska lik den jag drabbades av mot livsmedelsindustrin när jag läste Den hemlige kock... Läs hela recensionen

 18. Dags att gå ut och springa
  L F Andersson (Gävle), 13 november 2017

  En intressant och motiverande bok om hur träning påverkar hjärnans olika funktioner. Koncentration, minne, hjärnans åldring, förmåga att hantera stress med flera områden avhandlas. Klart läsvärd.

 19. Intressanta fakta om hjärnan
  Rut , 9 november 2017

  Boken är väldigt intressant och lätt att förstå. Den beskriver på ett enkelt sätt hur hjärnan fungerar och hur träning påverkar vad hjärnan kan klara av.
  Det gör säkert att många som inte tränar nu kommer att börja träna och förstå varför det är så viktigt att träna.
  Jag kommer att rekommendera andra att läsa boken.

 20. Ett måste
  Anna Larsson, 13 september 2017

  Läs denna bok! Jag har alltid motionerat men motionerar mer än jag har genom åren. Man mår så otroligt mycket bättre när man rör på sig. Denna bok förklarar varför och vad du ska göra för att nå dit. Det är bara att sätta igång!

 21. Uppmuntrade
  R T Nordvall, 8 september 2017

  Man kan få ett bättre liv men man måste själv lägga manken till! Välskriven av någon som vet vad han talar om. Skall själv tillämpa innehållet och leva resten av livet. Rekommenderas varmt!

 22. Inspirerande bok!
  Felicity :), 22 augusti 2017

  Jag tyckte mycket om boken, den är inspirerande och lärorik på ett lättbegripligt sätt. Jag har redan tipsat många att läsa boken :) Först lyssnade jag på boken som ljudbok, men kände ganska omgående att jag vill ha boken för att läsa om vissa områden som intresserar mig extra mycket.
  Har också användning av boken inom mitt yrke.

Visa alla 22 recensioner