Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2018-05-08
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Molin, Åsa (förf.) / Sjögren, John (förf.) / Wirzba, Norman (förf.) / Mattebo, Lina (red.) / Sporrong, Sanna (form) / Flatebö, Josephine (foto)
Illustratör/Fotograf
Josephine Flatebö
Dimensioner
241 x 181 x 15 mm
Vikt
498 g
SAB
Ci
ISBN
9789173876636

Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-05-08
50
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tack för maten!

Bordsbönen kan vid en första anblick verka obetydlig. Men en enkel bordsbön kan i längden hjälpa oss att se på våra kroppar, på naturen och på våra bordsgrannar med mer tacksamhet och ödmjukhet. Den kan påminna oss om att inte ta livet, maten och varandra för givna. Bordsbönen är som en hemlig skatt.

Gode Gud välsigna maten, amen innehåller:
- Över 60 bordsböner för olika tillfällen, både klassiska och nyskrivna, för vuxna och för barn, vissa tonsatta och andra illustrerade.
- Festfixarknep, fakta, samtalstips för barnen, vännerna eller gästerna, roliga bordslekar och mycket mer.
- Fördjupande texter om ämnen kopplade till bordsbön, som tacksamhet, tillit och jämlikhet. Tankar kring frågor som: Ska vi be bordsbön när vi har besök? Hur gör vi när vi äter på restaurang? Vad har egentligen bordsbönen för funktion om måltider mest är förknippade med ångest eller konflikter?

Medverkande:
Johanna Gustavsson, bokscout och litteraturvetare, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria samt kultur- och ledarskribent, Esther Kazen, pastor och generalsekreterare för Sveriges ekumeniska kvinnoråd, Anne Lamott, amerikansk författare och talare, Kristian Lundberg, författare och litteraturkritiker, Lina Mattebo, journalist, skribent och redaktör, Åsa Molin, teol kand, lärare och författare, John Sjögren, kulturskribent, litteraturkritiker och författare och Norman Wirzba, brittisk professor i teologi, ekologi och lantliv samt låtskrivare, bönskrivare och illustratör Josephine Flatebö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »