Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2020-12-18
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
210 x 130 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Cgc
ISBN
9789173878821
Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet (häftad)

Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet

Häftad Svenska, 2020-12-18
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi lever i en tid som präglas av oreda, turbulens och oro. I en sådan tid hör själavård och andlig vägledning till kyrkans viktigaste praktiker. Boken Livshjälp i en orolig tid är skriven i skuggan av covid-19 pandemin och bottnar i såväl forskning som beprövad erfarenhet. Här medverkar ett antal av Sveriges mest erfarna själavårdare tillsammans med forskare som studerat själavård och andlig vägledning vetenskapligt.

I boken analyseras de kulturella förutsättningarna för själavård genom kapitel om stress, sekularisering och digitalisering. Samtidigt undersöker författarna vad olika själavårdstraditioner kan bidra med i mötet med dessa nutida utmaningar.

Genom sin unika kombination av vetenskaplig forskning och kyrklig erfarenhet bidrar boken till insikter som värnar det väsentliga i livet, och på så sätt bidrar till livshjälp. Det är en bok som inte bara är läsvärd för präster, pastorer, diakoner och själavårdare, utan för alla som är intresserade av det goda, vägledande samtalet.

Boken är den elfte volymen i Tro & Liv Skriftserie, som ges ut i samarbete mellan Enskilda Högskolan Stockholm, Equmeniakyrkan och dess medarbetare och Libris bokförlag.

Författare:

Liselotte J Andersson, pastor och författare. Daniel Brattgård, sjukhuspräst och sakkunnig, statens medicinsk-etiska råd (1994 2012). MarieAnne Ekedahl, docent i religionspsykologi och pastor i Equmeniakyrkan. Maria Fässberg Norrhall, Pastor i Equmeniakyrkan och legitimerad läkare. Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap. Cecilia Melder, teol.dr i religionspsykologi och präst i Svenska kyrkan. Hans Nilsson, leg. psykoterapeut och pastor i Equmeniakyrkan. Larsåke W Persson, pastor i Equmeniakyrkan och diplomutbildad vid S:t Lukasstiftelsen. Anders Svensson, pastor i Equmeniakyrkan, har arbetat som sjukhuspastor samt själavårdare inom krimnalvården inom kriminalvården. Anneli Winell, teol.dr i religionssociologi och lektor vid Enskilda Högskolan Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet
 2. +
 3. Dela din tro med andra : en introduktion i personlig evangelisation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dela din tro med andra : en introduktion i pers... av Joel Jarbo (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marieanne Ekedahl

 • Inspiration till religionspsykologin: kultur, hälsa och mening

  Lennart Belfrage, Önver Cetrez, Lars Johan Danbolt, Valerie Demarinis, Marieanne Ekedahl

  Inspiration till religionspsykologin beskriver religionspsykologins utmaningar utifrån teman som palliativ medicin, ritualer inför döden, migration och anpassning samt mystik och alternativa medvetandetillstånd. Boken består av tre delar: i den fö...

 • Själavård i det offentliga rummet

  Marieanne Ekedahl

  Frågespalter i tidningar kan fungera som ett nyckelhål att se in genom till andra personers »vardagsrum« och privata sfär. I den här boken analyseras material som är hämtat ur en frågespalt i Svensk Veckotidning år 1974-1975. Tidningens läsare har...