Digital demokrati? Partierna i en ny tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2018-06-08
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Lindström, Conny (form)
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
332 g
SAB
Ocg
ISBN
9789173896016
Digital demokrati? Partierna i en ny tid (häftad)

Digital demokrati? Partierna i en ny tid

Häftad Svenska, 2018-06-08
169
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De etablerade politiska partiernas ställning bland medborgarna i västvärlden försvagas, samtidigt som den populistiska vågen vinner allt större terräng. En utveckling som många befarar kommer att urholka förtroendet inte bara för de politiska partierna, utan också för den representativa demokratin som styrelseskick.Vad beror denna utveckling på? Är partidemokratins tid förbi? Har de etablerade partierna tappat förmågan att ge röst åt medborgarnas viljeyttringar?

Digital demokrati? analyserar hur digitaliseringen i samhället och framväxten av sociala medier kan bidra till att återigen göra de politiska partierna relevanta. Sociala medier gör det möjligt att snabbt bygga relationer mellan väljare och valda. Men hur bra är de politiska partierna på att utnyttja dessa nya möjligheter?

Ulf Bjereld och Marie Demker är professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Sofie Blombäck är universitetslektor i statsvetenskap vid Mittuniversitetet. Linn Sandberg är doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap vid universitetet i Oslo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digital demokrati? Partierna i en ny tid
  2. +
  3. EU i en världsordning under omvandling: Europaperspektiv 2018

De som köpt den här boken har ofta också köpt EU i en världsordning under omvandling: Europap... av Claes G Alvstam, Sofie Blombäck, Pontus Braunerhjelm, Douglas Brommesson, Per Cramér (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Digital demokrati? Partierna i en ny tid