Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2014-01-14
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form) / Ahlström, Anna-Lena (foto)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
389 g
SAB
Dofa,155.4
ISBN
9789174243642
Med känsla för barns självkänsla (inbunden)

Med känsla för barns självkänsla

(114 röster)  |  Läs 19 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-01-14
65
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Om barns självkänsla - och vuxnas lederskap

"När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv."

Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och "när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv"."

Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer.

Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen "En annan du". De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem - något som ganska lätt kan rättas till, menar hon.

Den här boken handlar därför också om kommunikation. Vi får en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer.

Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Med känsla för barns självkänsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väcker nya, intressanta tankar!
  Nova Johansson, 18 augusti 2017

  Helt underbar bok. Skapar så många nya tankar och ett helt nytt sätt att se på barnuppfostran. Lyssnade på den men planerar att köpa den som fysisk bilaga också eftersom jag redan känner att jag kommer vilja titta tillbaka till den i framtiden och läsa den igen.

 2. Alla borde läsa den här!
  Linda Ulfsdotter, 9 maj 2017

  Lättläst, intressant och med tydliga och bra exempel. Oavsett om man har barn eller inte så borde man läsa den här.

 3. Självkänsla? Självförtroende?

  Boken handlar om självkänsla men den beskriver hur man utvecklar självförtroende. Självkänslan utvecklas mycket tidigt i livet och handlar då om : mat, kärlek, trygghet, sömn etc. De grundläggande behoven man behöver för att kunna utveckla självförtroende.Jag tycker ändå att boken ger bra redskap till vuxen för att stötta barnet genom kommunikation för att skapa möjligheter att utveckla självförtroende.
  Förvirrande för många med de olika begreppen självkänsla/självförtroende.

 4. Suverän!
  mormor, 30 september 2015

  Den här har jag själv nytta av, hur jag uttrycker mig, hur jag lyssnar, förstå det här med behov. Hoppas jag kan bli lite bättre mormor än mamma. Mycket, mycket bra.

 5. Bra diskussionsunderlag
  Jessica, 22 september 2014

  En bra bok som ställer relevanta frågor som jag som läsare kan förhålla mig till eller ta upp med min partner för diskussion.

 6. Väcker tankar
  Susanne Harelius, 10 augusti 2014

  Enormt bra. Väcker så mycket tankar och funderingar kring det här med kommunikation - och inte bara med barn. En otroligt nyttig bok!

 7. Synnerligen klok och mogen författare

  Jag är en +70 mormor, farmor, barnskötare oc har hunnit med många erfarenheter tillsammans med barn och unga. Denna bok och författare har mycket livserfarenhet att berätta.
  Min fulla beundran.

 8. Självkänsla är viktigt för ett barn
  Sara, 27 maj 2014

  Jag håller med om att självkänsla och självförtroende för ett barn är super viktigt och boken förklarar det väldigt bra skillnaden. Boken påminnde mig om detta, men det var väl lite väl daltande. Klart man inte ska skrika och hota barn, så de gör saker av rädsla. Efter halva boken insåg jag att jag gör ett bra jobb med min fostran, även om jag inte håller med i författarens alla tankar och åsikter.

 9. Intressant och lätläst
  Rydebäck, 8 april 2014

  Mycket intressant bok som ger en en del att fundera över. Gillar att författaren inte försöker "trycka på" att tvunget göra/tro på det hon skriver utan påpekar att det är upp till var och en att känna vad som är rätt för just en själv.

 10. Rekommenderas varmt!!
  K L, 26 mars 2014

  Så befriande med en empatisk och behovsfokuserande bok som motvikt till alla metoder, guldstjärnor, time outer och annat. Rekommenderas varmt!

 11. Självkänsla för människor i alla åldrar
  Ingela , 12 mars 2014

  Många blandar ihop självkänsla med självsäkerhet. Denna bok redogör skillnaden på ett bra sätt. Råden i boken är bra exempel och gäller inte bara i kommunikation med barn utan människor emellan i alla åldrar.

 12. Barn o föräldrars påverkan på varandra
  Christina Nilsson, 4 mars 2014

  Använde själv Thomas Gordons bok aktivt föräldraskap och har saknat en fortsättning.
  Tydligheten att barn o föräldrar har lika värde men att makten/ansvaret är inte lika
  vuxna måste våga vara vuxna och ta ansvar för att skapa trygghet och successivt dela med sig av "makten" /ansvar i takt med barnets mognad.
  Man måste som vuxen vara steget före och fundera på vilka konsekvenser olika beteende har nu och i ett makroperspektiv.
  De är otroligt viktigt att tankar o handling... Läs hela recensionen

 13. Med känsla för barns självkänsla, ja det har Petra
  annika svengren, 27 februari 2014

  Jag hade väldigt höga förväntningar på denna boken.Först tyckte jag att den var bra och kände igen mig själv med värderingar bla. Men sedan tyckte jag att Petras sätt att möta barn var otroligt överpedagogiskt. Jag är själv pedagog.

 14. Alla som är tillsammans med barn borde läsa.
  Lena Gunilla Bergqvist, 20 februari 2014

  Budskapet i boken är så viktig och hjälper barn till framgång i livet på alla sätt.
  Väldigt bra och tydligt budskap.

  /Lena

 15. Bästa relationsboken
  Mona, 19 februari 2014

  En fantastisk bok för alla relationer men framförallt i umgänget med barn. Den bör läsas om och om igen. Rekommenderas varmt!

 16. Hon lär ut kärlek
  Helen Pihl, 18 februari 2014

  Mycket fin och kärleksfull kunskap. Nu ska den bara omsättas i praktiken!
  Rekommenderar den varmt. Borde följa med varje barn från första dagisdag till sista gymnasiedag!

 17. Med känsla för barns självkänsla
  Marianne , 8 februari 2014

  Jag tyckte boken var jättebra. Den gav många tankar och verktyg. Den var lätt att förstå. Bra och tydliga exempel.

 18. Viktigt och insiktsfullt
  Niklas, 28 januari 2014

  Jag önskar att alla skulle läsa den här boken. Framför allt för barnens skull, men också för sin egen. Rekommenderas varmt.

 19. Förnya din föräldrakunskap
  Annika Nordén, 28 januari 2014

  I ditt yrkesliv är det självklart att hela tiden förnya din kunskap. Vill du göra likadant i ditt föräldraskap? Då kan jag varmt rekommendera en nyutgiven bok av Petra Krantz Lindgren. Petra visar hur du kan uttrycka dina behov och känslor genom exempel på dialoger och genom tydliga förklaringar. Det du vinner på sikt är en god självkänsla och en bättre relation med dina barn.

  Jag har själv en tonåring och känner att jag hade velat se mer av exempel och beskrivningar som handlar om ... Läs hela recensionen

Visa alla 19 recensioner

Bloggat om Med känsla för barns självkänsla