Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2013-08-13
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc
ISBN
9789174293364
Det mest förbjudna (pocket)

Det mest förbjudna

(32 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2013-08-13
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. En dotter och en mamma och en pappa som dör när flickan är elva. En stark rigid martyrmor med en rädd och lydig dotter, snäll och snäll och snäll, tills hon sent i livet exploderar i ett tonårstrots som hon skjutit upp i tjugofem år. Effekten blir våldsam. I en blandning av ångest och triumf kastar sig den vuxna dottern handlöst i famnen på det mest förbjudna. Galen av kättja och revolt gör hon det, medan modern ser på och nästan dör av förfäran. Vilket också är meningen. För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko. .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det mest förbjudna
 2. +
 3. Jack

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jack av Ulf Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det mest förbjudna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förbjudet är skam

  Mycket bra bok! Modigt att ge ut sig själv.
  Mycket givande att läsa! Denna bok ser jag
  som terapi att läsa för vissa personer.

 2. Högst läsvärd!
  Mirakelbebis, 24 juni 2014

  "Det mest förbjudna" är ett tidsdokument som väcker både tankar och lockar till skratt. Thorvall skriver om b.l.a. sjukdom i familjen, att vara kvinna och känna lust, att tala illa om de döda (särskilt sin mor), otrohet och att själv vara mor och inte leva upp till förväntningarna som finns m.m. Jag förstår att den väckte debatt när den kom. Högst läsvärd!

 3. Har alltid gillat Thorvall.Hon gick sin egen väg. Här...
  Ann Johansson, 23 december 2013

  Har alltid gillat Thorvall.Hon gick sin egen väg. Här finns en hög igenkänningsfaktor i Det mest förbjudna. Har läst allt av henne.

 4. Jag läste aldrig boken när den kom ut, jag kände inte...

  Jag läste aldrig boken när den kom ut, jag kände inte alls för att ta till mig den då. Nu med lite mer perspektiv på livet, erkänner jag att den har kvaliteter jag nog inte då hade förstått. Thorvalls helt utlämnande sätt att skriva på förefaller inte alls lika skamlig som det hade rykte om sig att vara då, tiden har hunnit ifatt boken. I synnerhet hennes beskrivning av sitt förhållande till sin mor är det nog många lite äldre kvinnor som jag som känner igen sig i. Den är verkligen välskriven... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kerstin Thorvall