Ett eget liv : fyra pjäser för unga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2011-02-27
Förlag
DramaDirekt
Dimensioner
210 x 130 x 25 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789174371512
Ett eget liv : fyra pjäser för unga (häftad)

Ett eget liv : fyra pjäser för unga

Häftad Svenska, 2011-02-27
269
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett eget liv - fyra pjäser för unga är en antologi med teater som är angelägen, rolig trots allt det svarta, och alltid på riktigt. Vänskap, bortlängtan, utanförskap och kärlekstörst avhandlas i fyra pjäser som tar unga på allvar och aldrig skriver någon på näsan. En pjässamling för skolan - och för livet.

I A dark and northern place av Mattias Andersson möter vi ett antal vilsna själar som förtvivlat försöker stå ut i en namnlös avkrok någonstans i närheten av världens ände. Blir det verkligen bättre av en hamburgerrestaurang?
I Skitsjuk av Malin Axelsson kämpar Sofie mot sjukdom, men lika mycket mot en vuxenvärld som vägrar se henne och mot en sjukvård som bara ser ett intressant fall. Inte ens en kyss kan rädda Sofie.
Ett hjärtslag bort av Cristina Gottfridsson handlar om Kristall som vill bli normal och cool, kosta vad det kosta vill. Måste man ljuga så måste man. Även om det kostar henne bästa vännen sen vaggan.
Hedvig är hjältinnan i Svårast är det med de värdelösa av Rasmus Lindberg, och hennes personliga assistent Måns är hjälten. Vem är värdefull, vem räknas? Ibland kan raseriet vara en förlösande kraft.

Redaktör för Ett eget liv är Birgit Hageby, dramatiker och dramaturg. Antologin är utgiven av Centrum för dramatik i samarbete med DramaDirekt inom ramen för det läsfrämjande projektet "Läsa och skriva dramatik i skolan".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett eget liv : fyra pjäser för unga
  2. +
  3. Länk 2014 : nya pjäser för unga ensembler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Länk 2014 : nya pjäser för unga ensembler av Anders Duus, Sofia Fredén, Cristina Gottfridsson, Katori Hall, Rasmus Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »