Nudå! Göteborg (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2015-05-12
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Källviks, Peter (foto)
Dimensioner
265 x 230 x 20 mm
Vikt
1187 g
SAB
Ncbi(ya)
ISBN
9789174691146

Nudå! Göteborg

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-05-12
231
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En ljuvlig blädderbok" Bibliotekstjänst, Ted Lundström

Praktverk!

Nu går turen till Göteborg! I detta fascinerande praktverk visar 100-tals bilder livet förr i Göteborg och jämförs med bilder från idag.

Här ställs två foton mot varandra ett gammalt mot ett nytt. Skillnaderna kan vara häpnads väckande! En träkåk är ersatt med ett 60-talshus, en dammig grusgång har blivit en boulevard. En kanal har ersatts av en gata.

Boken presenterar Göteborgs alla innerstadsdelar: Inom vallgraven, Nordstaden, Stampen, Lorensberg, Johanneberg, Landala, Guldheden, Stigberget, Annedal, Haga, Masthugget, Majorna, Vasa staden och Heden med såväl foton som beskrivande texter.

De gamla fotona är från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal, fram till 1939. En karta visar exakt var fotona är tagna. I koratare texter berättar Peter Källviks om Göteborgs historia.

PETER KÄLLVIKS har ett brinnande intresse för historia och fotografi och har tidigare gett ut böcker om Stockholm, Lidingö, Linköping och Norrköping där gamla foton möter nya. Till sin hjälp har han CARINA SÖDERBERG som gjort formen.

I samma serie
NUDÅ! STOCKHOLM

Genom att koppla samman historien med nutid tillför boken en dimension som andra fotoböcker om Stockholm saknar. En spännande bok för alla Stockholmsälskare.

Bibliotekstjänst om
Nudå! Stockholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nudå! Göteborg
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna