Yngre med åren : en bok om hälsa - för ett friskt liv med fler goda år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-01-11
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Dimensioner
210 x 165 x 22 mm
Vikt
490 g
SAB
Vna
ISBN
9789174694741

Yngre med åren : en bok om hälsa - för ett friskt liv med fler goda år

Inbunden,  Svenska, 2022-01-11
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Allt som tas upp är lättbegripligt och jordnära samtidigt som det har en fast förändring i forskning. Författaren tar också in personliga erfarenheter och reflexioner, vilket ökar läsvärdet... Boken är prydligt formgiven med vackra foton och enkla, dekorativa illustrationer. Betyg 4 av 5."

BTJ, Michael NyhagaYngre med åren riktar sig till alla som vill leva ett sunt och långt liv, samt de som arbetar med att skapa ramar för andras välbefinnande. Boken behandlar områden som kost, rökning, motion, alkohol, föroreningar, mental hälsa och sociala relationer.

Men vad kan man själv göra för att må så bra som möjligt? Ska man sluta dricka kaffe? Finns det en "lagom" mängd alkohol som till och med är bra för de flesta? Kan huden blir bättre av motion? Påverkar stress vår fysiska hälsa? Hur yttrar sig kronisk inflammation? Vad händer med kroppen när du röker och hur reagerar den när du slutar? Kan hormoner fungera på samma sätt som antidepressiva mediciner?

- Yngre med åren bygger på vetenskapliga fakta: Du kan välja en livsstil där dina celler och därmed din kropp blir yngre i biologisk bemärkelse, säger Bente. Din faktiska ålder ökar medan du blir yngre fysiologiskt sett. Du bestämmer i viss mån själv om du vill dö som pigg 90-åring eller som sjuk 80-åring. Frågan är hur. I den här boken ger jag mina förslag till hur du bör leva om du vill vara stark under hela livet och få ett långt liv utan allvarliga sjukdomar.

BENTE KLARLUND PEDERSEN är överläkare på Rikshospitalet och professor på Köpenhamns universitet, med inriktning på motion, hälsa och hur immunförsvaret är kopplat till motion. Bente är även författare av Gå-boken. Hon är den sjätte mest citerade personen i Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yngre med åren : en bok om hälsa - för ett friskt liv med fler goda år
  2. +
  3. Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv av Bente Klarlund Pedersen (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bente Klarlund Pedersen