Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Garnethill (del 1)
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2014-09-26
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
Garnethill
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789174995800

Garnethill

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-26
24
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av The John Creasy Dagger för »Bästa kriminaldebut«.

»En unikt begåvad, realistisk och rasande deckare.« | LOTTA OLSSON, DN

»En fullständigt omskakande kriminaldebut, omöjlig att lägga ifrån sig.« | NEW YORK TIMES

Maureen O' Donnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd på mentalsjukhus, ett jobb som är en återvändsgränd, och ett trassligt förhållande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis är på väg att avsluta.
Men någon hinner före. En morgon när Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin älskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren. Glasgowpolisen betraktar henne som misstänkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon är inblandad.
I panik börjar Maureen tvivla på sin egen version av händelseförloppet. Hon kartlägger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull härva av lögner, våldtäkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik där hon själv varit inlagd.
Patienterna på kliniken säger ingenting, och de hon pratar med i personalen är rädda. När ännu ett lemlästat lik återfinns inser Maureen att hon måste hitta mördaren om hon inte själv ska bli nästa offer...
I svensk översättning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en brittisk kriminalförfattare. Debuten Garnethill belönades med The John Creasy Dagger för »Bästa kriminaldebut«, och sedan dess har Denise Mina etablerat sig som ett av de absolut största namnen inom den moderna kriminallitteraturen. Garnethill är första boken i Denise Minas kritikerrosade Garnethill-trilogi, med den sargade Maureen O' Donnell i centrum.

»Kriminallitteratur av ett lika fängslande som ovanligt slag.« | NILS HANSSON, DN

»Suveränt skrivet. Garnethill är magnifik läsning. | THE TIMES

»En av de mest spännande författare som kommit fram i Storbritannien på många år.« | IAN RANKIN

»Med Garnethill-trilogin har skotskan Denise Mina placerat sig i spänningslitteraturens världstopp.« | BARBRO FROST, HALLANDSPOSTEN

»Med Garnethill-trilogin har Denise Mina befäst sin ställning som en av de verkligt stora deckarförfattarna.« | MAUD WERNER, SMÅLANDS-TIDNINGEN

»Trilogin är till sin helhet en av de mest inträngande skildringar som skrivits om vårt moderna, sönderfallande samhälle. Realismen firar triumfer i Denise Minas skickliga händer ... Det är alldeles lysande romankonst.« | CRISTER ENANDER, HELSINGBORGS DAGBLAD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Garnethill. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Punk-deckare med oväntad hjältinna
  Sissinghurst, 2 februari 2021

  Rolig, välskriven och med ett fantastiskt driv. Intelligent, brutal, empatisk, smutsig, snabbmatsrik och alkoholdoftande. Med en oväntad hjältinna med tungt bagage från arbetarklassens Skottland.
  Inget för dig som njuter av charmiga och vackra överklassmiljöer, men väl för dig som tycker om humor, ett starkt driv och om att bli överraskad.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 december 2014

  Den här boken är en nyutgiven bok, och skrevs redan 1998. Det är den första boken i Garnethill-trilogin.

  Boken var en lite annorlunda med en lite speciell huvudperson. Men boken var välskriven, spännande, och inte alls förutsägbar.

  Jag ser verkligen fram emot att läsa dom två följande böckerna i trilogin, för jag tyckte mycket om boken, och speciellt om huvudpersonen, Maureen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Denise Mina