Tiden läker inga sår (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2016-09-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
179 x 110 x 13 mm
Vikt
130 g
SAB
Lz De Paula, Tilde
ISBN
9789175035901
Tiden läker inga sår (pocket)

Tiden läker inga sår

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-15
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Att finna sina rötter

För första gången berättar Tilde de Paula Eby om sitt dramatiska förflutna och om hur hennes förmödrar präglat hennes liv. Den 16 oktober 1973 anländer knappt ettåriga Tilde som flykting från Chile. Hon, föräldrarna och storebrodern tillbringar de följande månaderna på en flyktingförläggning i Alvesta.

Drygt trettio år senare gör strömningar i samhället att Tilde vill berätta sin historia, om kvinnorna före henne som hittade sitt hem på olika ställen i världen. Så inleder hon berättelsen om fem generationer kvinnor som färdas som flyttfåglar för att skapa sin framtid. Den tar sin början på Teneriffa år 1867 och fortsätter i Kuba, USA, Chile innan den slutar i dagens Sverige.

Det är en berättelse om kärlek, desperation och längtan efter samhörighet, att göra allt för dem man älskar. Det är även berättelsen om Tilde själv och hennes kamp för att slutligen rota sig i det land hon så länge varit en del av.

"Tiden läker inga sår är en oerhört stark generationsroman för kvinnor. Speciellt för oss rotlösa."
Hillevi Wahl, Kommunalarbetaren

"Du lyckades riva alla mina murar med dina känslor och din klokhet, dina ord gick in i varenda cell i min kropp."
Amelia

"Det är nyttig läsning, den beskriver inte bara Tilde och hennes egen familj - berättelsen följer släktens kvinnor före - långt tillbaka kvinnor som alla varit på flykt, fem generationers kvinnor som färdats i USA, Kuba och Chile för att försöka skapa sin framtid. Maria, Dolores, Alina och Hope - alla är värda var sin bok. Tilde de Paula Eby följer till hälften en berättartradition som Isabel Allende inledde med Andarnas hus 1984. Det är en krönika om Chiles historia från det tidiga 1900-talet och fram till militärkuppen 1973. Det är en biografi, en början, den ligger helt rätt i tiden, med tanke på alla flyktingtragedier som vi alla får följa på nära hålla i dagens samhälle. Jag kan förstå Tilde de Paula Eby som förutom sin egen historia också vill berätta om kvinnorna före henne som hittade hem till olika platser i världen."
Dala Demokraten

"Tiden läker inga sår är en personlig berättelse om uppbrott, nödvändiga eller frivilliga. En skildring av sökandet efter bättre framtid för barn och familj, om behovet av en plats att känna som sin egen, av rötter helt enkelt. Rörande är avsnittet om en väska full av brev och bilder, länge glömd på en vind i Kubas ambassad i Santiago, upphittad och överlämnad i Sverige till sin ägare, Tildes mamma. Så fick även dottern Tilde sin släkts historia tillbaka."
Göteborgs Posten

"Tilde de Paula Eby är känd som programledare i TV4. Genom denna memoarbok bevisas att hon även är en mycket skicklig författare. Med berättarglädje och vackert språk ger hon en kärleksfull hyllning till de starka kvinnorna i hennes släkt och deras levnadsöden som präglat hennes eget liv. Deras upplevelser och erfarenheter har en stark aktualitet idag när invandring och flyktingströmmar diskuteras. ... Det här är helt enkelt en väldigt välskriven bok för alla som är intresserade av fascinerande levnadsöden."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tiden läker inga sår
 2. +
 3. När jag var osynlig

De som köpt den här boken har ofta också köpt När jag var osynlig av Martin Pistorius, Megan Lloyd Davies (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tiden läker inga sår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kvinnoöden
  Kerstin Marenius, 17 februari 2017

  Gripande bok om kvinnoöden. Om att ofta få fly från förtryck och bygga upp en ny tillvaro i ett främmande land.

 2. Välskriven och gripande
  Björn Eskilsson, 2 februari 2017

  Jag hade inga förväntningar på den här boken. Programledare brukar inte vara bra skribenter. Just därför var den här boken en glad överraskning. Tilde de Paula Eby skriver både bra och gripande om sin uppväxt och familj. Det är personligt, rörande och riktigt bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tilde De Paula Eby

Bloggat om Tiden läker inga sår