Häxan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 10)
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2018-03-06
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindberg, Lisen (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037813

Häxan

(45 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-03-06
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten. Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxan
 2. +
 3. Gökungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gökungen av Camilla Läckberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läckbergs Sämsta
  Engelsmannen (sala), 1 mars 2024

  Jag har läst alla tio böcker i Fjällbackaserien och den här är den värsta. Full av klichéer. En besvikelse. Som om Läckberg är trött på att skriva om Fjällbacka.

 2. Läsning präglad av klichéer
  Thomas, 9 maj 2019

  En tråkig och fantasilös läsning i en värld präglad av klichéer. Boken hittade aldrig hem och utvecklades inte i närheten av någon spännande läsning.

 3. Häxjakt
  Anni, 29 december 2018

  Precis som titeln anger så bygger författarinnan sin berättelse på gammal häxtro. Denna kvinnosyn skär sig skarpt mot den i övrigt subjektivt politiskt korrekta propaganda som genomsyrar boken. Det är uppenbart att Läckberg försöker efterlikna de nordiska deckarförfattare som väver in aktuell samhällskritik i sina alster, men till skillnad från exempelvis H Mankell och Anne Holt, så framstår hennes agenda som alltför privat och inskränkt för en vidare läsekrets och uppfattas nog snarare som p... Läs hela recensionen

 4. En mörk historia
  Anne-Marie, 13 september 2018

  En välskriven bok som ändå inte tilltalar mig. För mig kändes den mörk och otäck på ett sätt som inte är behagligt.

 5. Camilla kan skriva
  Cristel, 13 augusti 2018

  Camilla kan skriva och väva ihop historier på ett helt fantastiskt sätt och spänningen är olidlig till ungefär halva boken...
  Dock upplever jag den svajig och tycker att den får helt onormala proportioner på slutklämmen där vissa delar hade kunnat utelämnas.
  Dock är Camilla en stark författare och jag boken är helt okej

 6. En av Läckbergs bästa
  Camilla, 28 juni 2018

  Många sidor spännade läsning med Läckbergs professionella skrivteknik då hon sammanflätar olika tidsepoker på ett proffsigt sätt. Väl värd att läsa. En av hennes bästa.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Camilla Läckberg