Sensus  fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014 (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2017-06-27
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Översättare
Per Beskow, Mikael Löwegren
Originaltitel
Sensus fidei in the Life of the Church
Dimensioner
120 x 141 x 8 mm
Vikt
150 g
SAB
Ckb
ISBN
9789175808369
Sensus  fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014 (häftad)

Sensus fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014

Häftad Svenska, 2017-06-27
169
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur skall man i vår tid, så präglad av åsiktsmångfald, kunna få skarpare konturer kring vad som är kyrkans tro? Skriften Sensus fidei i kyrkans liv är unikt och kan bli till stor hjälp.
Kyrkan framställs här som en de troendes gemenskap, inte en samling individer som råkar ha samma tro. De enskilda troende tror genom att instämma i kyrkans tro, vilket är tydligast i själva dophandlingen. Men kyrkan är också ett trossubjekt, varför sinnet för tron sensus fidei finns både hos den troende och hos kyrkan som helhet.
Å ena sidan hänför sig sensus fidei till den troendes personliga förmåga att i gemenskap med kyrkan urskilja trons sanning.
Å andra sidan hänför sig sensus fidelium till en gemensam och kyrklig verklighet: kyrkans eget trosmedvetande, genom vilket hon erkänner sin Herre och förkunnar hans ord
De som förkunnar och undervisar i kyrkan måste lyssna till dem som bär tron enskilt och tillsammans som en enda kropp. Den troende som lyssnar till förkunnelse och undervisning igenkänner med sitt trosmedvetande den rätta tron.
Sensus fidei i kyrkans liv har utarbetats av Den Internationella Teologkommissionen inom Katolska kyrkan. Dokumentet gör inte anspråk på att lösa alla frågor som kommer upp. Sna- rare visar det att tolkningen av sensus fidei behöver fördjupas ytterligare. Det gäller inte en akademisk frågeställning, utan är en fråga om evangeliets förkunnelse i dagens värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sensus  fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014
  2. +
  3. Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibat... av Robert Sarah, Benedictus Xvi (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna