Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2017-01-25
Förlag
Modernista
Översättare
Dagny Henschen, Hilda Holmberg
Originaltitel
Rebecca
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
273 x 155 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Hce
ISBN
9789176458358
Rebecca (inbunden)

Rebecca

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-01-25
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rebecca Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare av en Anthony Award vald till århundradets bästa roman!

»Daphne du Maurier bygger upp berättelsen genialiskt.« Lotta Olsson, DN

»Daphne du Maurier står i en klass för sig.« The New York Times

Daphne du Mauriers obestridda mästerverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgård, hypnotiska landskap, våldsam passion, sex och mord. Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.
Rebecca, en modern skräckberättelse och en detaljstudie över besatthet, räknas till de stora engelska romanklassikerna. Här i översättning av Dagny Henschen-Harrie och Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteratur- och skräckvetaren Mattias Fyhr.

DAPHNE DU MAURIER [1907 -1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berättelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvästra England, där du Maurier själv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk är romanen Rebecca och novellen Fåglarna, som båda även blivit klassiska skräckfilmer av Alfred Hitchcock.

»Rebecca kan bäst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mästare inom genren. Språket är så förtätat att det så gott som binder fast läsaren vid sidorna och författaren använder sig ofta av helt briljanta metaforer.«Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen

»Bokens skurk är en av seklets mest minnesvärda.« DAST Magazine

»Beroendeframkallande och andlöst spännande.« The Independent
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rebecca
 2. +
 3. Fåglarna och andra noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fåglarna och andra noveller av Daphne Du Maurier (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rebecca. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra men...
  Eduardo Gustafsson (Hudiksvall), 5 januari 2021

  Mycket bra bok om man bortser från den märkliga idén att påbörja den med ett förord full med spoilers. Svårt att begripa hur förläggaren tänkte där.

 2. Akta mitt förord :-)
  Mattias Fyhr, 26 mars 2017

  Jan Lindberg, faktum är att jag hade med ett varningsord i förordet om att den läsare som inte vill ha info om handlingen bör sluta läsa, just med tanke på läsare som dig. Förlaget strök det som onödigt, så smaken är väl olika. Själv läser jag nästan aldrig förorden först, av bland annat den anledningen. För en jungfrulig läsupplevelse bör läsaren naturligtvis inte heller ha sett Hitchcocks filmatisering eftersom romanens "intrig" fräckt nog avslöjas även där! ;-)

 3. Läs förordet sist
  Jan Lindberg, 20 februari 2017

  Detta är en spännande berättelse full av överraskningar. Att publicera ett förnumstigt hållet förord som avslöjar hela intrigen är synnerligen amatörmässigt. Vad är det för förläggare som tillåter detta?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daphne Du Maurier