Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2017-01-25
Förlag
Modernista
Översättare
Dagny Henschen, Hilda Holmberg
Originaltitel
Rebecca
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
273 x 155 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Hce
ISBN
9789176458358
Rebecca (inbunden)

Rebecca

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-01-25
190
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
#Anthony Award 2000: Århundradets bästa roman
#Plats 14 i The Big Read, BBC:s läsaromröstning om de bästa engelska romanerna genom tiderna
#Filmatiserad av Alfred Hitchcock 1940


»Daphne du Maurier har byggt upp berättelsen genialiskt.« | Lotta Olsson, DN

Daphne du Mauriers obestridda mästerverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgård, hypnotiska landskap, våldsam passion, sex och mord. Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.
Rebecca, en modern skräckberättelse och en detaljstudie över besatthet, räknas till de stora engelska romanklassikerna. Här i översättning av Dagny Henschen-Harrie och Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteratur- och skräckvetaren Mattias Fyhr.

DAPHNE DU MAURIER [1907 -1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berättelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvästra England, där du Maurier själv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk är romanen Rebecca och novellen Fåglarna, som båda även blivit klassiska skräckfilmer av Alfred Hitchcock.

»Allteftersom det hos du Maurier ständigt lurande obehaget tränger sig på blir ljuden, bilderna och till och med dofterna mer påtagliga, inlevelsen starkare och stilen personligare.« | Ludvig Josephson, OBS i P1

»Det är oerhört smart och vackert skrivet, och spänningen stiger med varje sida för att sedan sjunga ut i öronbedövande crescendo.« | Bokstugan

»Bokens skurk är en av seklets mest minnesvärda.« | Kjell E. Genberg, DAST Magazine

»Rebecca är en rysare så freudiansk att det känns fel att inte läsa den utsträckt på en schäslong. Den frammanar och förstorar upp de unheimlich mardrömmar som hemsöker varje klassresenär.« | Rasmus Landström, ETC

»Rebecca kan bäst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mästare inom genren. Språket är så förtätat att det så gott som binder fast läsaren vid sidorna och författaren använder sig ofta av helt briljanta metaforer.« | Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen

»Spännande, läskig & lysande!« | Jennies boklista

»Daphne du Maurier står i en klass för sig.« | The New York Times

»Beroendeframkallande och andlöst spännande.« | The Independent

»En isande historia som håller precis lika bra i dag som när den skrevs.« | The Daily Telegraph
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rebecca. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra men...
  Eduardo Gustafsson, 5 januari 2021

  Mycket bra bok om man bortser från den märkliga idén att påbörja den med ett förord full med spoilers. Svårt att begripa hur förläggaren tänkte där.

 2. Akta mitt förord :-)
  Mattias Fyhr, 26 mars 2017

  Jan Lindberg, faktum är att jag hade med ett varningsord i förordet om att den läsare som inte vill ha info om handlingen bör sluta läsa, just med tanke på läsare som dig. Förlaget strök det som onödigt, så smaken är väl olika. Själv läser jag nästan aldrig förorden först, av bland annat den anledningen. För en jungfrulig läsupplevelse bör läsaren naturligtvis inte heller ha sett Hitchcocks filmatisering eftersom romanens "intrig" fräckt nog avslöjas även där! ;-)

 3. Läs förordet sist
  Jan Lindberg, 20 februari 2017

  Detta är en spännande berättelse full av överraskningar. Att publicera ett förnumstigt hållet förord som avslöjar hela intrigen är synnerligen amatörmässigt. Vad är det för förläggare som tillåter detta?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daphne Du Maurier