Lärande i professionellt samtalsstöd : Villkor för vuxna arbetssökandes karriärprocesser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2017-11-13
Förlag
Stockholm University
Dimensioner
243 x 165 x 15 mm
Vikt
528 g
ISBN
9789176499702
Lärande i professionellt samtalsstöd : Villkor för vuxna arbetssökandes karriärprocesser (häftad)

Lärande i professionellt samtalsstöd : Villkor för vuxna arbetssökandes karriärprocesser

Häftad Svenska, 2017-11-13
95
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna avhandling studerar lärande i professionellt samtalsstöd. Med professionellt samtalsstöd avses i detta sammanhang karriärvägledning och karriärcoachning för arbetssökande. Med lärande avses det lärande som sker i det mellanmänskliga mötet mellan professionell och arbetssökande. Studien avser vuxna som deltar i två kommunala arbetsmarknadsprojekt och uppmärksamheten riktas mot deltagarnas upplevelser av professionellt samtalsstöd retrospektivt. I deltagarnas berättelser har tre typer av villkor för lärande i professionellt samtalsstöd identifieras, förexisterande, organisatoriska och samtalsrelaterade villkor. Ur dessa villkor framträder ett underlättande respektive ett hindrande mönster för lärande. Det underlättande mönstret består av bekräftelsefasen, stödjandefasen och utvecklingsfasen. Det hindrande mönstret består av problemfasen, kravställandefasen och motståndsfasen. Utifrån dessa villkor, mönster och faser har fyra lärprocesser identifierats, den positiva och den vändande, den anpassande och den negativa. Avhandlingens resultat visar att deltagarnas upplevelser av det professionella samtalsstödet i hög grad påverkas av emotionella och relationella aspekter som därigenom tycks generera olika villkor för lärande. Det har i sin tur betydelse för hur deltagarna kan ta sig an sin fortsatta karriärprocess.

Christer Langström är studie- och yrkesvägledare och lärare och riktar forskarintresset mot relationellt och dialogiskt lärande i mellanmänskliga möten.

Detta är en doktorsavhandling i pedagogik vid Stockholms universitet 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande i professionellt samtalsstöd : Villkor för vuxna arbetssökandes karriärprocesser
  2. +
  3. Professionellt föräldrasamarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionellt föräldrasamarbete av Elsebeth Jensen, Helle Jensen (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lärande i professionellt samtalsstöd : Vi...