Dödssynden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (379.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2015-08-04
Utmärkelser
Pulizerpriset
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jadwiga P Westrup
ISBN
9789176510858

Dödssynden Ljudbok

(27 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-08-04

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lilla nioåriga Scout växer upp i amerikanska Södern i en loj småstadsidyll, när ohyggliga och dramatiska händelser vänder upp och ner på livet och hennes föreställningar. En ung svart man blir anklagad för våldtäkt på en vit kvinna, och hans chans att få en rättvis rättegång är försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhället växer som en lavin.Inför Scouts oskuldsfulla ögon omstörtas den sömniga lilla staden och hon blir seende: hennes berättelse blir till en anklagelse, som ingen av oss undslipper. När Harper Lees Dödssynden (To Kill a Mockingbird) kom ut 1960 i USA var det en händelse som skapade rubriker från kust till kust. Hennes berättelse om rasism och fördomsfullhet är, dessvärre, aktuell på många håll i världen fortfarande idag.

Med förord av Susanna Alakoski
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dödssynden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästerlig
  -, 24 juni 2023

  Jag kunde inte släppa berättelsen och önskade att den aldrig skulle ta slut. Otroligt spännande historia. Inte konstigt att hon fick pulitzer price för den. Läs boken.
  / M. Holmgren

 2. Rekommenderas varmt
  - (Örebro), 25 november 2019

  En gripande och helt fantastisk berättelse! Helt klart en av de bästa böcker jag läst eller lyssnat på. Den är dessutom otroligt bra uppläst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Harper Lee