Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2023-03-31
Förlag
Recito Förlag
SAB
Doka
ISBN
9789177657507

Stiltje : depression - symtom - orsak - behandling

Häftad,  Svenska, 2023-03-31
161
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    49
Visa alla 1 format & utgåvor
Stiltje handlar om depression i teori och praktik. Stiltje betyder att vara i avsaknad av vind, ett stillastående där inget sker - en paus i livet eller, när depressionen är som djupast, ett tillstånd i mörker - utan hopp och glädje.
Depression tar sig olika uttryck hos olika individer, kulturer och tidsepoker. Idag är depression den vanligaste psykiska åkomman. I boken nyanseras den populärpsykologiska bilden av depression som något som inte borde finnas i ett samhälle där vi har det bra. Författarna ser depression som ett av våra livsvillkor. Det gäller också sorgen och den bearbetning som följer efter förluster.
I boken presenteras olika terapeutiska metoder och angreppssätt som visat goda resultat vid depressionsbehandling. Målsättningen är att belysa depressionens olika uttryck, dess mångfacetterade orsaker och ge en förståelse för den deprimerades svårigheter. Råd till anhöriga och de som vill hjälpa ingår samt konkreta förslag till den drabbade om de små förändringar som kan bidra till bättring.
Stiltje riktar sig till psykiatrisk behandlingspersonal och till behandlare på landets vårdcentraler som oftast är de första som möter människor med depression.
Boken kan också läsas av alla som är intresserade av vår aktuella tidsanda och hur vi ser på de reaktioner den skapar.
Författaren, specialistläkaren i psykiatri och psykoterapeuten Jörgen Herlofson är sakkunnig granskare av Stiltje. Han är författare till ett flertal böcker i psykiatri, särskilt med inriktning på kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stiltje : depression - symtom - orsak - behandling
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna