Livet en bruksanvisning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
650
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Sture Pyk
Originaltitel
La vie mode d'emploi
Dimensioner
215 x 150 x 45 mm
Vikt
840 g
SAB
Hce
ISBN
9789177810209
Livet en bruksanvisning (inbunden)

Livet en bruksanvisning

Inbunden Svenska, 2018-09-24
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Perec roar sig med att härma dussintals andra stilar och genrer från fem århundraden, och han gör det med en bravur som tvingat den svenske översättaren Sture Pyk till virtuosa prestationer. Mitt i all tvångsmässig systematik och alla kurragömmalekar är Perecs roman utförd med oändlig charm.« Horace Engdahl, DN

 

I Georges Perecs storslagna och intrikata romanbygge Livet en bruksanvisning lär vi känna invånarna på Parisadressen rue Simon-Crubellier nr 11 eller mänskligheten i form av ett pussel. I centrum står den excentriske engelske miljonären Bartlebooth och hans betjänt Smautf, samt finsnickaren Winckler. Tillsammans deltar de i Bartlebooths gåtfulla och världsomspännande pusselprojekt, som liknar ett försök att låta den regelstyrda leken triumfera gentemot livet självt men där livet får sista ordet.

Livet en bruksanvisning [La vie mode d emploi, 1978] består av 99 kapitel som blandar litterära och icke-litterära stilar, klassiska former och bruksspråk, skrönor, kvasi-dokumentära historier, data över ting, och allt anknutet till människorna i ett hus.

En av 1900-talets stora franska romanklassiker, här i Styre Pyks hyllade svenska översättning och med ett nyskrivet förord av kritikern och litteraturforskaren Jesper Olsson.

 

GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens store franske mästare, författare till oförglömliga romanklassiker som Livet en bruksanvisning, Försvinna och W eller minnet av barndomen.

 

»Georges Perec är en av världens mest väsentliga litterära personligheter.« Italo Calvino
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet en bruksanvisning
  2. +
  3. Slutet på svartsjukan & andra noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet en bruksanvisning