Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2023-08-14
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
235 x 160 x 28 mm
Vikt
732 g
SAB
Kc.41
ISBN
9789177899280
Sten Sture den yngre : en biografi (inbunden)

Sten Sture den yngre : en biografi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-14
219 279 Du sparar 60 kr!
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sten Sture den yngre : en biografi Kan levereras innan julafton
Få skeden i svensk historia har varitlika dramatiska som 1500-talets första decennier.I den krackelerande Kalmarunionen börjar nyåmaktspelare ta för sig. In på scenen träder densvenske riksföreståndaren Sten Sture den yngre,som under stor dramatik utkämpar en maktkampmed de höga adelsmännen i riksrådet och denkatolske ärkebiskopen Gustav Trolle. När dendanske unionskungen Kristian II beslutar att invaderåSverige har Sten Sture lyckats samla denpolitiska makten i sina egna händer. Det är svindlandeatt spekulera kring vad som hade hänt omhan inte hade stupat i strid mot Kristians trupper1520. Det hade mycket väl kunnat vara Sten Sturesom bestigit den svenska tronen 1523 istället förGustav Vasa, och den svenska historien skulle håsett helt annorlunda ut.

I denna biografi har Lars Ericson Wolke gåtttill källorna och följt spåren av den unge riksföreståndarensmaktpolitiska drag. Detta är den förståbiografin som behandlar Sten Sture den yngresliv och som därmed bidrar med en ny och viktigpusselbit till den svenska historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sten Sture den yngre : en biografi
  2. +
  3. Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa o... av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sten Sture den yngre : en biografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Historia

    En fantastisk bok med fina bilder. En författare jag gärna läser. Ger mycket uppslag på besök av historiska platser. Rekommenderar boken

Visa alla 1 recensioner