Stockholm som spioncentral : spåren efter tre hemliga städer (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
118 g
SAB
Sei-c:k.5
ISBN
9789177899853
Stockholm som spioncentral : spåren efter tre hemliga städer (pocket)

Stockholm som spioncentral : spåren efter tre hemliga städer

(4 röster)
Pocket Svenska, 2022-05-16
75
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»Agrell är en mästare på att levandegöra historien. Här förenas intrikata detaljer med solid kunskap om ämnet ... Boken är lättläst och lärorik.« BTJ

Under hela 1900-talet bidrog Sveriges geografiska läge och neutrala hållning till att landet blev en naturlig mötesplats för diplomater och politiska dissidenter från hela världen. Vårt land, och då särskilt Stockholm, blev därför också attraktivt för främmande makters spionverksamhet.

Redan tidigt förra seklet utnyttjades vår neutrala huvudstad som bas för hemliga operationer. När andra världskriget bröt ut fick Stockholm en unik position för de krigförande parternas underrättelsetjänster och blev Nordens Casablanca . Under kalla kriget flyttade verksamheten in i skuggorna där det fördes en jakt på stormakters spioner och svenska förrädare.

Wilhelm Agrell är Sveriges främsta expert på underrättelseanalys och svensk säkerhetspolitik. I sin nya bok berättar han den rafflande historien om Stockholm som spioncentral. Läsaren får bekanta sig med såväl betydande personer och platser som hemliga organisationer verksamma i staden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm som spioncentral : spåren efter tre hemliga städer
  2. +
  3. Franklin D. Roosevelt : president i kris och krig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Franklin D. Roosevelt : president i kris och krig av Lennart Pehrson (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »