Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Familjen Winther (del 4)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2021-10-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Eva-Maria Gelotte
Originaltitel
Ellinors modige valg
Dimensioner
228 x 156 x 28 mm
Vikt
541 g
SAB
Hce
ISBN
9789177955627

Ellinors modiga val

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-18
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna. Hon är också en ung änka och mor, som efter makens död bor hos sina svärföräldrar. Men att ägna dagarna åt att sitta stilla i de fina salongerna passar henne inte. Hon bestämmer sig för att börja arbeta, något som svärmor Cecilia Winther inte uppskattar. Det har varit svåra tider för invånarna i Kristiania, många har mist både hem och förmögenhet och Fredrik Winther försöker få ordning på familjens affärer. Han är förlovad med Camilla Brandt, men drömmer fortfarande om Emma och väl tillbaka i Trondheim korsas deras vägar igen

Ellinors modiga val är den fjärde delen i den storslagna serien om Familjen Winther.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ellinors modiga val
 2. +
 3. Den största gåvan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den största gåvan av Katrine Wessel (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ellinors modiga val. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark kvinna
  Ing-Marie Andersson, 18 februari 2022

  En stark berättelse om hur Ellinor inte låter nöja sig med sin roll i livet. Hon vill inte bara sitta i "salongen" utan hon vill vara en självständig kvinna. Underbart berättat. Jag kunde inte släppa boken.

 2. Underbar serie
  veronicas_bok_bak_liv, 29 december 2021

  Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna, hon är ung änka och ensamstående mamma och bor hos makens föräldrar. Ellinor vill skapa sig ett eget liv - börja arbeta och hitta ett eget boende vilket inte uppskattas av hennes svärmor Cecilia Winther.

  Detta är del 4 i serien om familjen Winther som är en överklassfamilj, tiden är slutet av 1800-talet i Norge. Böckerna läses med fördel i ordning för att kunna följa med i tiden, förstå karaktärer och dess handling. I denna bok är ... Läs hela recensionen

 3. En "måste läsa"-serie!

  Återigen får vi stifta bekantskap med Familjen Winther, överklassfamiljen i Trondheim, som lever i slutet av 1800-talet. I varje bok får vi lära känna en av familjemedlemmarna lite extra och nu har det blivit dags för svärdottern Ellinor.

  I Ellinors modiga val får vi följa Ellinor, som är både ung änka och mor. Hon bor hemma hos svärföräldrarna men att sitta i de fina salongerna och brodera och dricka te tilltalar henne inte det minsta. Hon vill kunna ta vara på sig själv och sin dot... Läs hela recensionen

 4. Älskar den här serien
  @bettan_bokprataren (Örebro), 2 november 2021

  En helt underbar bok. Igen! Den här serien säger jag bara. Jag älskar den.
  Katrine Wessel är en mästare på att beskriva kvinnor och deras öden under 1800 talet i Norge. Hon ger oss intriger, kärlek och dramatik men även familjehemligheter och ett antal helt oväntade tvister och vändningar.

  Jag gillar alla dessa karaktärer som beskrivs och då särskilt de starka kvinnorna med skinn på näsan. I den här delen så står mycket på spel och många svåra beslut ska fattas och självklart sl... Läs hela recensionen

 5. En riktigt bra författare
  Lisbeth Erikson, 1 november 2021

  Detta är ju en serie om 8 böcker. Handlar om familjen Winther, en överklassfamilj i Trondheim i slutet av 1800-talet, varav "Ellionors modiga val" är den 4:e(väntar med spänning på att de övriga 4 ska översättas till svenska) Man bör nog läsa dem i kronologisk ordning och då är dom RIKTIGT bra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Katrine Wessel