Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-09-22
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Maria Jönsson
Dimensioner
267 x 207 x 9 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178131105
Tomtarnas julnatt (inbunden)

Tomtarnas julnatt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-09-22
139
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
"Denna välkända text är nog minsta förskolebarn förtrogen med i tack vare det idoga övande inför luciatåg och vinterfester. Här får visan nya dimensioner med Maria Jönssons fantasifulla bilder med oändligt många detaljer att upptäcka, både för det lilla barnet och för den vuxna läsaren. Det dubbla tilltalet torde vara unikt för barnlitteraturen och här används det på allra bästa sätt. Tomtarnas julnatt har alla möjligheter att bli en riktig julfavorit, både bland stora och små. Helhetsbetyg: 5/5" - BTJ, häfte 20 2020

 

Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen

Alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen

Tipp tapp, tipp tapp, tippe-tippe tipp tapp, tipp, tipp, tapp

 

Alla har vi tipp-tappat tillsammans i juletid! Och nu kan vi också följa tomtarnas julnatt i bild -- tack vare Maria Jönsson. 24 små tomtenissar, en för varje decemberdag till julafton, spelar upp dramat. Följ med och se hur de kryper fram ur vrårna och hoppar upp bland faten. Men det gäller att se upp för katten!

Maria Jönsson har tidigare bland annat skrivit de älskade böckerna om Valdemar. Nu bjuds på stor komik när hon myllrande skildrar julnissarnas framfart!

Texten till Tomtarnas julnatt skrevs av Alfred Smedberg. Den publicerades för första gången i barntidningen Jultomten som utkom 1898. Och nu finns den äntligen som bilderbok!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tomtarnas julnatt
  2. +
  3. Lilla tomten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla tomten av Moa Eriksson Sandberg, Erik Sandberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tomtarnas julnatt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket att upptäcka i illustrationerna

    Här har Maria Jönsson omskapat en klassisk julvisa och med hennes myllrande illustrationer så får vi ta del av julvisan men även upptäcka små berättelser i illustrationerna att samtala om.

    För visst är det så att boken utspelar sig på natten efter julfirande med en utplockad Aladdin-ask på soffbordet och ett diskberg i köket. Alla olika småtomtar som smyger runt - t.om en med käpp. En tomte som badar i gröt för att i nästa uppslag bada i ett glas med julmust, en hjärtpepparkaka som ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna