Kampen mot vita slavhandeln : trafficking i historiskt perspektiv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2015-02-06
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Christenson, Gerda (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
717 g
SAB
Vndp
ISBN
9789178449095
Kampen mot vita slavhandeln : trafficking i historiskt perspektiv (inbunden)

Kampen mot vita slavhandeln : trafficking i historiskt perspektiv

Inbunden Svenska, 2015-02-06
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under 187080-talen avslöjades att minderåriga engelska flickor såldes till belgiska bordeller och att det förekom ett utpräglat sexuellt våld mot barn i London. Det fick till följd att en nationell förening bildades, dels för att bevaka att lagarna mot sexuellt utnyttjande av barn efterlevdes och dels för att bekämpa handeln med kvinnor och barn det som då allmänt kallades "vita slavhandeln". 1899 hade föreningen vuxit till att omfatta alla Europas länder. När föreningens första kongress hölls samma år var det i syfte att få Europas regenter att gemensamt bekämpa sexhandeln.

100 år senare under 1980-talet blev frågan om handel med kvinnor och barn för sexuellt utnyttjande åter aktuell. Men nu blev den kallad "trafficking" och framställdes som ett "modernt" fenomen. Kunskapen om vad som hänt under de hundra åren däremellan har försvunnit i glömska.

I Kampen mot "vita slavhandeln" berättar historikern Hjördis Levin om arbetet mot handeln med kvinnor och barn i ett historiskt perspektiv på dagens trafficking. Hon för oss genom kvinnorörelsens och vaksamhetsföreningens kamp, hur sexhandeln togs upp av Nationernas Förbund 1920, och hur FN hanterat den i konventioner genom hundra år fram till idag i en tankeväckande, användbar och heltäckande exposé.

Hjördis Levin har i sin kvinnohistoriska forskning främst ägnat sig åt den svenska sexualmoralens och sexualpolitikens historia, men även forskat och skrivit om Fogelstadgruppen och eldsjälen Elisabeth Tamm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kampen mot vita slavhandeln : trafficking i historiskt perspektiv
 2. +
 3. Att köpa eller köpas : frihet och makt i sexindustrin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att köpa eller köpas : frihet och makt i sexind... av Louise Eek (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hjördis Levin

 • Flickebarnet i sävlådan : en tragisk historia från det fattiga Sverige

  Hjördis Levin

  Flickebarnet i sävlådan är ett av de många barn som förlorade sina liv på grund av de svårigheter som många människor levde i kring sekelskiftet 1900. Den här boken handlar om hennes mor, kvinnan som stod åtalad för barnamord. Hennes livs historia...

 • Charlotta och hennes värld

  Hjördis Levin

  Charlotta bor på landet med sina föräldrar och sin bror Lollo. Det som berättas om dem hände för länge sedan, under några år innan andra världskriget bröt ut. Följ med in i Charlottas värld! Charlotta och hennes värld är en charmig berättelse från...