Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2019-12-12
Förlag
Visto Förlag
Illustratör/Fotograf
Sanna Borell, Lovisa Lesse
Dimensioner
209 x 140 x 14 mm
Vikt
308 g
SAB
Eh,Dofa
ISBN
9789178851430
Håll om mig, släpp mig fri : om barns anknytning till föräldrar (häftad)

Håll om mig, släpp mig fri : om barns anknytning till föräldrar

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-12-12
269
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Håll om mig, släpp mig fri är en bok för dig som vill ge barn en trygg uppväxt och en bra grund att stå på inför vuxenlivet. Med utgångspunkt från anknytningsforskningen beskriver författaren hur barn påverkas av nära relationer under barndomen. Barns behov av närhet och kärlek beskrivs ingående, och barns behov av utforskande och självständighet. Många konkreta exempel visar hur du kan bemöta barn på ett lyhört sätt, och främja barnets trygghet. Här visas hur en trygg anknytning skapas, både i teori och praktik.

Håll om mig, släpp mig fri är en bok som berör, ger kunskap och skapar förändring i den viktigaste relationen du har relationen till ditt barn. Oavsett barnets ålder.

Innehåller 62 illustrationer av Sanna Borell och Lovisa Lesse.

"En väldigt pedagogisk bok som är lätt att följa med i och med många bra praktiska tips! Tycker det är jättebra och har landat i en viktig sak för mig själv: Istället för att bestämma mig för att ändra ett mönster hos mina barn som exempelvis mat eller klädsituationen, så ska jag faktiskt börja med just anknytningen: Att ge barnen kärlek så att vi får en bättre relation innan jag börjar kämpa för de fysiska situationerna såsom begränsat skärmtid, mindre glass, handtvättning efter toalettbesök osv. Det är ju här allt börjar!!! En mycket viktig slutsats som boken bidrog till hos mig. Väldigt bra upplägg och struktur, blandningen mellan teori och förklaringar med exempel. Tvåbarnsmamma 39 år

Elin Lundberg är leg psykoterapeut, socionom och familjeterapeut. Hennes grundutbildning inom pedagogik inspirerar henne att föra ut sitt budskap på ett enkelt och begripligt sätt. Hon håller sedan många år uppskattade föreläsningar om anknytning. Elin har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna på ungdomsmottagning och med familjebehandling, och driver nu egen psykoterapimottagning. Hon bor i Uppsala med make, tre barn och hund. Tidigare utgivna böcker: Att vilja men inte kunna om sex som gör ont (Visto förlag 2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Håll om mig, släpp mig fri : om barns anknytning till föräldrar
 2. +
 3. Omtyckta människor : forskning, knepen och prövningarna som gör dig likeable

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omtyckta människor : forskning, knepen och pröv... av Björn Hedensjö (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Håll om mig, släpp mig fri : om barns anknytning till föräldrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk bok om anknytning
  Karin Ekenberg, 5 januari 2022

  I mitt arbete som terapeut är detta boken jag vänder mig till när det gäller att förmedla anknytningsteori till klienter. Den är som en välstrukturerad och pedagogisk handbok för att omsätta teori i verkliga livet.

 2. Om det viktiga samspelet mellan barn och vuxna.
  Boktanten, 11 april 2020

  Boken är väldigt bra uppbyggd. Det är mycket fakta men den är väldigt enkel att ta till sig. I och med att faktan varvas med korta händelser ur verkligheten så upplever jag aldrig boken som tung. Tvärtom är den lättläst och med många aha-upplevelser. Alla fina illustrationer av Sanna Borell och Lovisa Lesse hjälper till att ytterligare lätta upp ett ämne som egentligen kan vara ganska tungt och jobbigt.

 3. Missa inte att läsa denna bok.
  Helena Lisa Ström, 21 december 2019

  Denna bok borde finnas som kursmaterial inom många olika utbildningar samt till väntande föräldrar. Den ger en lättfattlig kunskap om hur viktigt det är med rätt anknytning för att man ska fungera bra i relationer till andra. Kan med handen på hjärtat säga att du lär inte ångra att du läser denna bok samt att du får en gedigen kunskap om ämnet. Tack Elin för en toppen bok😊.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elin Lundberg

 • Att vilja men inte kunna : om sex som gör ont

  Elin Lundberg

  Varannan kvinna mellan 20 och 30 år i Sverige hade ont vid något av sina senaste samlag. Ca 13 % av alla kvinnor har svåra problem. Drömmen om in- och ut sex är så stark att den som får ont vid sex kan känna sig rädd, misslyckad och olycklig. Här ...

 • Att vilja men inte kunna - om sex som gör ont

  Elin Lundberg

  Varannan kvinna mellan 20 och 30 år i Sverige hade ont vid något av sina senaste samlag. Ca 13 % av alla kvinnor har svåra problem. Drömmen om in- och ut sex är så stark att den som får ont vid sex kan känna sig rädd, misslyckad och olycklig. Här ...